lørdag 11. januar 2014

Deilig laksemiddag med smak av timian

I dag tenkte jeg å dele oppskrift/tips på servering av laks med smak av timian - og mye annet godt. 

Jeg kjøpte en pakke lakseloin (fineste delen av fisken: indre/ytrefilet) på 350 g, altså perfekt for oss to i heimen. 
Del gjerne fisken i f. eks. fire like store stykker og legg den i en form smurt med olje (jeg brukte olivenolja jeg kjøpte i Spania i høst). 
Bruk grønnsaker du liker. Jeg valgte gulrot, rødløk, tomat og kinakål (kun den hvite delen). Del alt i små biter/terninger og bland alt med timian, pepper og salt (vær obs på at soyasausen er salt). Ha dette over filetene. Kok opp litt vann og bland i soyasaus* og hell dette over. 

* Uten soya: bruk buljong
Steik i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter. 
Grønnsakene skal være litt faste, slik at de gir litt "motstand" når du tygger. 
Det er mye en kan servere ved siden av denne retten, enten en tåler gluten eller ikke... 
Jeg tenkte å ha tagliatelle, men det var det tomt for, så da brukte vi pastaskjell, men her kan du velge hva du liker, enten det er pasta, ris, byggris, potet, flatbrød, brød....

Vi hadde hollandaisesaus ("med alt") til, men vi kunne fint bare brukt krafta som ble etter steikingen. Den var veldig god. En kan også velge å ha litt ekstra vann på om en vil ha mer kraft. Har en potet til, passer det godt å mose poteten i den (nam, nam)...








2 kommentarer:

  1. Dette ser helt nydelig ut! Ut på butikken på mandag å kjøpe laks :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. ...og har de ikke laks, kan du f. eks. kjøpe torsk (eller annen fisk): http://www.utenalt.com/2013/01/fylt-torsk-med-bacon.html . Fantastisk god :-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com