tirsdag 2. juli 2013

Festen (ferieoppholdet) er snart slutt...

I ei ukes tid har vi feriert på mitt hjemsted, Lovund på Helgelandskysten. Allergikeren vår, Simon, og hans kone Monica kom sist tirsdag og vi kom dagen etter. De drar i morgen, mens vi blir en dag ekstra.
Dagene har gått veldig fort, som det ofte gjør, og også denne ganegn var det forskjellige ting vi skulle gjøre - som vi ikke rekker. Har blant annet med mange filmer jeg skulle se, bøker jeg skulle ha lest, vi skulle vært på naboøya og besøkt slekta der, vi skulle gått enda flere turer....

Vi har selvsagt lagd mye allergimat disse dagene, men blogging har ikke akkurat stått i fokus, så derfor tar jeg dere med gjennom noen bilder fra forskjellig ting vi har gjort denne uka er ute i havgapet. 

The party is over
I dag har vi hatt (utvidet) familiemiddag: 16 stk på pizza, eplepai og is. Det var selvsagt pizza "med - og uten alt". Det var Simon og jeg som lagde maten, mens mamma vasket opp. Og det ble mye oppvask på kort tid når vi både lagde eplepai og mange pizzaer - i ulike utgaver. 

Vi lagde en glutenfri bunn, og delte den i to. Monica syns nemlig at glutenfri bunn er like god (bedre) som "vanlig" - og i og med at hun ikke tåler eller liker melk/ost, hadde vi knust potetgull på hennes del . Simon tåler og liker litt ost, så han hadde det på sin. I tillegg til denne pizzaen, skulle vi lage fire "vanlige", men det ble én liten ekstra fordi vi fikk litt deig til overs. 

Pizza

Vi lagde kjøttsaus av (til 5-6 store pizzaer): 
3 bokser/pakker hakket tomat
2 små bokser tomatpure
1 rødløk
pizzakrydder, salt, pepper
litt sukker

På pizzane var det litt forskjellig fyll:
kjøttdeig
kylling
skinke
bacon
rødløk
ananas
mais
...og her er restene.... (= nattmat)
Foran til venstre: glutenfri med ost, til høyre, foran: glutenfri med potetgull, bak: "vanlig". 

Eplepai
TIl dessert hadde vi eplepai og is. Jeg kagde ei lita form med eplepai "uten alt" (1/2 oppskrift) og ei langpanne med "vanlig" (dobbel oppskrift). Oppskrift på eplepai finner du her

TIPS: 
Jeg syns det kan være litt vanskelig å få fin brunfarge på den glutenfrie eplepaien, men i dag brukte jeg brunsukker i smuldredeigen og da ble det finere farge

Is
For oss uten allergi hadde vi vanilje- og tress-is, men Monica og Simon hadde erlet-is med skjokolade (COOPs kokesjokolade) og brownies (Regal). Du finner flere oppskrifter på is om du søker i søkefeltet - eller ser under kaffemat/desserter
Klart for resteparty (litt varming i steikeovnen, så blir den som nystekt)!
Vi kom oppover blant annet å feire konfirmasjon, men vi har ellers fylt dagene med ulike gjøremål. 

"Ut på tur - aldri sur"
Monica på tur på Risnesset
...og ny tur til Risnesset...

Multer i sikte....
...og jammen fant jeg noen modne...

Konfirmasjon
Flott konfirmasjonvær...
...og noen av de gode kakene i selskapet. 

Allergikaker: 
Simon og Monica kunne spise sjokoladekaka med jordbær som du ser på bildet, samt rullekaka som vi så vidt skimter på den oppbygde delen av bordet. I tillegg hadde vi en lite pavlova stående et annet sted. 

500
Jeg har dessverre ikke den beste hukommelsen, så det er ikke så lett for meg å spille kortspillet "500". MEN en liten, liten stund ledet jeg faktisk...

Nattlige turer
Mens vi sørpå tar på oss solbriller på dagtid, trenger vi dem også på nattestid her nord
Så lyst er det altså halv ett på natta her nord
Også krykkja trives i kveldssola
"...mens Træna ligger lengre der ute" (Petter Dass)
Kveldssol ca 00:30
Nattfiske (Foto: Thor-Harry Nordvold)
Et av flere vaffelparty - selvsagt vafler "uten alt"

Ha en god sommer, "med - og uten alt"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com