søndag 28. juli 2013

Glutenfri bryllupsbakst

I forbindelse med et bryllup i går lagde jeg noen glutenfrie kaker fordi en av gjestene hadde cøliaki. 
Jeg lagde verdens beste, gulrotkake og ostekake. Oppskriftene som ligger her på bloggen er stort sett melkefrie, men jeg brukte kremer med melk/fløte i går i og med at disse kakene bare trengte å være glutenfrie 
Jeg lagde ostekaka i ei miniform: 12 cm, i diameter (brukte ca 1/3-1/4 av den vanlige mengden/oppskrifta, litt slump...). Jeg bruker ofte appelsingele i fromasjen og pynter med hermetisk mandarin når jeg lager ostekake - og det gjorde jeg også denne gangen. Dette syns jeg gir en frisk og god smak. I den melkefrie varianten av ostekake som jeg har oppskrift på her på bloggen bruker jeg litt bringebæreddik for å få litt syrlig smak, men det skal det ikke være i originaloppskrifta der det er lettrømme. 

I kremen til gulrotkaka brukte jeg Soft Spesial, for da kunne jeg bruke resten på en kakebit som sønnen vår kan spise (han tåler litt philadelfiaost). Hele familien skal i bryllup neste helg, og da skal vi ta med allergikaker, så kanskje blir det gulrotkake der. Jeg pyntet gulrotkaka med finstrimlet gulrot. 

Jeg valgte å ha mandler på verdens beste - og håper gjesten tåler det. I denne brukte jeg Piano vaniljekrem sammen med litt stivpisket kremfløte. 

Stettfatet som kakene står på, gav vi i gave til brudeparet. Da vi skulle kjøre hjemmefra, forskjøv kakedekselet seg litt, så jeg trodde kakene var blitt ødelagte, men heldigvis gikk det (nesten) bra. Det ble bare litt skade på kanten på ostekaka og gulrotkaka....
"Når det regner på presten, drypper det på klokkeren..."
Da jeg ikke visste helt hvor mye fromasj som skulle til på ostekaka, ble det en liten kveldsdessert på oss to i heimen. Jeg la (slengte) resten av den hermetiske mandarinen på. 

Ha en fin søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com