tirsdag 23. juli 2013

Bær og frukt med eggedosis

- lettvint og god sommerdessert

Vi har spist mye "kjøpebær" i vår. De har ofte vært på tilbud - og alle matbutikkene har stort sett godt utvalg, men: ingen bær smaker bedre enn de norske...

På søndag gikk jeg formiddagstur, og da var jeg innom jordbærbonden, som bor en kilometer fra oss, og kjøpte med et par kurver jordbær. I tillegg fant jeg litt bringebær i hagen - og sammen med litt melon som jeg hadde liggende (piel del sapo), ble det en deilig dessert. 

Til forandring fra vaniljesaus, som vi ofte bruker, lagde jeg eggedosis for å ha på. Vi lagde jo mye eggedosis da jeg var barn, men det er veldig lenge siden nå, så jeg ble litt hensatt til barndommen her jeg sto og pisket... Jeg hadde tenkt å teste ut kokoskrem, men det får bli en annen dag. I mellomtiden får du kose deg med bær/frukt og eggedosis...

Eggedosis ("middels" skål):
2 egg
2-3 ts sukker
litt vaniljesukker (kan sløyfes)

Pisk eggedosisen godt (10 min?), slik at den blir luftig og god. 
Jordbær, bringebær, melon - og eggedosis
Fyll på med ønsket mengde bær...
...og topp det hele med eggedosis. En god kopp kaffe hører med for meg :-)

NB! I og med at eggedosisen "synker sammen" når den har stått ei stund, er det viktig å servere den med det samme den er pisket. 

Ha en fin sommdag fortsatt. 
Her skinner sola - og jeg håper den skinner for deg deg også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com