tirsdag 30. april 2013

Kyllingkubber med bacon

 Før påske hadde vi en personalsamling på jobb, og da tok alle med litt mat hver. En av mine kollegaer tok med seg noen nydelige "kyllingklubber": kylling med bacon, og da fikk selvsagt jeg lyst til å prøve. 

Disse ble ikke helt like som dem min kollega hadde lagd, for det var nemlig hjemmelagd krydder på dem, men mine ble også gode :-)

Skjær skiver/kubber av kyllingfilet. Jeg syns det er best å skjære når de er halvfrosne. 


Ha på krydder og la kjøttet ligge i alle fall en halv time. Jeg lot det ligge i 3-4 timer. Jeg liker godt kyllingkrydder tandori, så jeg brukte det. 

Surr bacon rundt "kyllingklubbene". Jeg brukte first price-bacon, men tror jeg vil prøve en annen type senere for å se om det henger bedre sammen. Jeg er ikke så glad i den harde svoren, så jeg skjærte (klippet) den bort. Det finnes også bacon uten svor - og det er jo greit til dette formålet. 

Varm olje i panna og legg i kjøttet. Det skal ikke steikes på så sterk varme, men stå å surre på svak/middels varme til kjøttet er gjennomstekt. Mine ble litt for mye stekt i dag, så jeg får være litt mer forsiktig neste gang.  

Vi hadde byggris, blomkålblanding og krydderbernaise som tilbehør. 

Byggris inneholder gluten, så om du ikke tåler det, kan du bruke vanlig ris eller f. eks. tagliatelle. 

Krydderbernaise fra Toro er uten melk/gluten, så den kan tilpasses de fleste. Når vi lager den uten melk, bruker vi vann og erlet. 

Vi hadde som sagt blomkålblanding til, men jeg tror det hadde vært enda bedre med salat. Det får det bli neste gang :-)

God middag!

2 kommentarer:

  1. Takk for tipset!
    Det så godt ut!

    SvarSlett
  2. Dette så veldig godt ut, så det skal vi jammen prøve. :D

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com