onsdag 24. april 2013

Kalkunsuppe


Det er alltid kjekt å få brukt opp middagsrestene! Etter at vi hadde vært på besøk hos noen venner i påska - og fikk servert kalkunsuppe der, fikk jeg inspirasjon til å lage ei lignende suppe selv. Fløtepakken vi hadde kjøpt til påske, var ikke tom, så den ble brukt, og ellers tok jeg av det skap og skuffer hadde å tilby...

Det er selvsagt mulig å bruke andre ingredienser og smaker, f. eks. kan kalkunkjøttet byttes ut med kylling eller annet kjøtt, men her kommer i alle fall oppskriften på suppa som jeg lagde til mannen min og meg. 

Kalkunsuppe for to
ca. 6 dl vann (ev kraft)
1,5 dl fløte (ev. en fløteerstatning som tåles)
250 g kalkunkjøtt
1/2 chili (ev. paprika)
1 liten boks mais
1 liten boks ananas
salt
pepper
kyllingkrydder tandori
litt sukker (1/2 ts)

Skjær kjøtt og chili i passe store biter. Kok opp vann og fløte og tilsett kjøtt og chili. La suppen koke noen minutter, slik at chilien får satt smak til suppen, og smak til med salt, pepper og (ev.) kyllingkrydder. Litt sukker gir alltid en "rundere" smak. 

Om du syns at det er lite smak, kan du selvsagt bruke litt buljong, ev. bytte vannet med kraft, men jeg brukte bare vann. På den måten kom den gode fløtemaken godt fram

Server kalkunsuppa med f. eks. nystekte baguetter eller annet godt brød. Om du ikke baker baguetter selv, finnes det flere typer glutenfrie å få kjøpt i butikkene. Foccaciabrød smaker også godt til. 

Ha en fin dag!

5 kommentarer:

 1. Denne så god ut. :D
  Ser for meg at denne kan bli god med kokosmelk også istedetfor fløte.

  Ha en fin dag. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres spennende ut. Jeg er ikke vant med kokosmelk i middagsmat, men vet jo at det brukes, så kanskje jeg må prøve det en dag :-)

   Takk for tipset!

   Slett
  2. Bare hyggelig. :D
   Vi bruker kokosmelk både til indisk, i fiskeretter og i endel supper. Det passer veldig godt både til kylling og kalkun.

   Slett
 2. Hei :-) bomkjøpte i farta laktosefri kremfløte i dag, skulle hatt matfløte. Men ser du bruker det, går greit? Hva er egentlig forskjellen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tuva.

   Regner med at det er samme forskjellen på den laktosefrie som den "vanlige": at i kremfløten er det ca. 38% fett og i matfløten ca 20%.

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com