søndag 14. april 2013

Snickerskake uten melk

I går sang koret jeg er med i på møte med TV2-pastoren, Egil Svartdal, her i Bø. I og med at vår faste pianist ikke kunne være med, vikarierte sønnen vår ("allergikeren"), og han hadde også med seg kona si hit og ble over til i dag. Etter møtet inviterte vi koret til kvelds, så da var vi 28 stykker her... (vi er i underkant av 40 i koret, men det var ikke alle det passet for i går). 

Jeg hadde bakt grove, melkefrie rundstykker + noen "uten alt", samt rullekake og snickerskake. I og med at jeg vet at svigerdatteren vår elsker snickerskake, men ikke tåler melk, lagde jeg melkefri kake til ære for henne (rundstykkene lagde jeg også melkefrie). 

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på snickerskake, både med- og uten alt (også uten nøtter, men da kan den kanskje ikke kalles snickerskake..), men i dag lagde jeg som sagt kaka bare melkefri (og soyafri). 
Bunn
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 pk ritzkjeks
350 g peanøtter (Eldorados poser inneholder 350 g)

180 grader i 20 - 25 minutt (max 25 minutter)

Skill eggehviter og plommer og stivpisk eggehvitene - først ei stund uten sukker. Tilsett så sukker og pisk litt mer. 
Grovhakk peanøttene og knus kjeksen (jeg brukte foodprosessor med kniven til begge delene). Tilsett dette + bakepulver og vaniljesukker i marengsblandingen. 
Ha røra i en stor langpanne (bakepapir i bunnen). Steik kaka ved ca. 180 grader i 20-25 minutter, max 25 minutt. Hvis kaka steikes for lenge, blir den veldig hard (har erfaring der....)

__________

Glasur
6 eggeplommer (de du hadde til overs fra bunnen)
100 g melis
100 g Soft Spesial
2 pl kokesjokolade uten melk (jeg bruker COOPs mørke kokesjokolade)

Pisk eggedosis av eggeplommer og melis og smelt smør og sjokoladen sammen. Avkjøl denne blandingen litt og ha den i eggedosisen. Bland sammen og ha det over kaka når den er blitt helt kald.

Snickerskake smaker utmerket til f. eks. en kopp kaffe...

Kaka var veldig godkjent av vår flotte svigerdatter!


Ha ei fin uke, med - eller uten kake :-)

NB! Kaka egner seg svært godt til frysing. Om det skulle være at du en gang tar litt for mye opp av fryseren, er det bare å putte den ned igjen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com