tirsdag 9. april 2013

Laks med asparges og andre gode grønnsaker

Så var det klart for en ny vri på laksemiddagen! 

Vi er nok litt ensformig når det gjelder fiskemiddager. Det blir gjerne laks i ulike varianter, fiskegryte eller fylt torsk fra Findus (eller var det et annet merke???). Det er jo så mye god fisk, og så mange måter å variere på, så vi burde vel prøve litt andre utgaver, men det er noe med det vante og trygge...

Men i dag blir det i alle fall opprskrift på en lakserett, laks med blant annet asparges og andre gode grønnsaker. Asparges og laks har jeg ikke prøvd før, så jeg varierer jo litt....
Ingredienser:

laksefilet (150-200 g pr.pers)
asparges
rødløk
fenikkel
gulrot
brokkoli

maldon/fingersalt
pepper
olje til å smøre forma 


Smør en ildfast form med olje (ev. legg bakepapir nedi). Del opp grønnsakene og legg dem i forma. Dryss over pepper og salt. Legg fisken oppå og ha litt salt og pepper på den også. 
Steik ved 200 grader i ca 30 min. Kjenn på grønnsakene om de er ferdige. Steiketiden kan variere, alt etter tykkelsen/størrelsen. 
Det passer veldig godt med hjemmelaget potetmos til denne retten. Har man først begynt å lage potetmos selv, kjøper du ikke poseutgaver mer...

Potetmos: 
Beregn ca 200 g potet til hver, skrell og skjær gjerne i biter når du skal koke, for da tar det bare noen få minutter. Slå av det meste av vannet og mos potetene. Ha i litt melk og smør og smak til med salt og pepper = FERDIG! 
Om du ønsker en mer eksakt oppskrift, finner du det her

Ønsker du saus til, finnes det fiskesauser uten gluten/melk (i alle fall fra Toro). Smeltet smør passer også godt til - og om du tåler rømme, smaker det også godt. Det er fullt mulig å ha litt vann, smør eller saus i forma. Da vil kraften fra fisken/grønnsakene blande seg med den. 


Ha en god middag - og husk blomster på bordet!
Blomsterbildet er fra påsken, men etter ca. to uker, lever forsatt den ene, så den gleder oss ennå...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com