onsdag 17. april 2013

Kjøttpudding med grønnsaker

Kjøttpudding er en veldig grei kjøttdeigrett å lage. Du slipper steikeos i kjøkkenet, du kan lage den ferdig på forhånd slik at den bare er å sette i ovnen - og det smaker også godt :-)

Jeg har lagt ut oppskrift på vanlig kjøttpudding en gang tidiligere, men i dag valgte jeg å også ha litt grønnsaker i forma. Jeg brukte karbonadedeig denne gangen (tilbud på Prix), og kjøttpuddingen krympa derfor mindre enn når en lager med kjøttdeig. 

Kjøttpudding (5-6 porsjoner)
800 g karbonadedeig (kjøttdeig)
3/4 ss salt
1 ss oksefond (buljong)
ca. 1/2 ts pepper (eller mer...)
4 strøkne ss potetmel
4 dl vann

ca. 400 g grønnsaksblanding - eller friske grønnsaker
1 middels rødløk
____
200-225 grader i ca- 45 minutter

Rør karbonadeigen litt seig med salt og fond (buljong). Tilsett pepper og potetmel og spe med vann. 
Ha ca. halvparten av kjøttfarsen i ei slurt ildfast form. Ha over grønnsaker og rødløk...
...og smør resten av kjøttfarsen over
Steik retten ved 200-225 grader i ca 45 minutter (sjekk ev. om puddingen er gjennomstekt)

Server kjøttpuddingen med f. eks. kokte poteter, pasta (her: "vanlig" penne og glutenfri pipette) og brunsaus. Jeg lagde en brunsaus med elgkraft jeg hadde i fryseren. Jeg hadde også litt (fersk) erlet i. Du finner oppskrift på brunsaus her. Tyttebærsyltetøy hører også med....

Deilig middag :-)

Ha en fin dag!


3 kommentarer:

  1. Mm, dette vil jeg prøve til middag i dag! Kine

    SvarSlett
  2. Ja, det var godt! Men tror vi tar grønnsakene ved siden av neste gang. Vil anbefale deg en oppskrift som er på fotballfrue.no, kremet kylling heter den. Der erstattet vi kremfløte med soyafløte og kokte spaghetti ved siden av. Også veeldig godt! Kine

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com