mandag 25. mars 2013

Vaffeldagen - 25. mars

I dag er det vaffeldagen, og tradisjon tro - for andre gang - ble vaflene stekt og spist ute på terrassen. 

 I går måkte vi også bort det meste av snøen på terrassen...
...og i dag hadde (endelig) siste del av snøen/isen tint - og vi kunne få bort det bort. 
Nå håper vi bare at det ikke kommer mer nedbør i form av snø!

Vi har også hentet utemøblene i garasjen, vasket dem og fått dem på plass. 
Vårdusj av stoler....
Det trengtes litt vann og grønnsåpe etter noen måneder i garasjen. 

Med duk, stearinlys (?!) og påskeblomster på bordet, pledd rundt beina, var vi endelig klar for å starte vaffelsesongen utendørs.

JIPPI! Det er VÅR!!!!!!!
Det estetiske er viktig!!!
_________

I dag ble det grove vafler med havregryn, men det ligger også et par andre vaffeloppskrifter her på bloggen: "fine" vafler og grove vafler. Selv om ikke allergikeren vår bor heime, lager vi bare vafler "uten alt", men vi har gjerne rømme til når vi spiser. 
Grove vafler med havregryn
(ca 12-13 dl ferdig røre)
4 egg
3/4 ts salt
3 ss sukker (kan sløyfes)
1 ts bakepulver
1/2-1 ts kardemomme
(eller vaniljesukker om du heller liker det)
2,5 dl havregryn
ca 350-400 g semper grovmix
(5 dl? Jeg glemte å telle/skrive opp antall dl da jeg holdt på...)
5 dl risdrikk (eller annen væske)
4-5 dl vann
1 dl olje (kan reduseres/sløyfes)

Pisk egg, sukker, salt, bakepulver og kardemomme litt sammen (jeg visper nesten alltid for hånd). Tilsett havregryn, semper og væska vekselsvis. La røra stå ei stund før du steiker (20-30 min). Røra tykner mye når den står, så hvis den blir for tykk, er det bare å tilsette mer vann/risdrikk

Vafllepressa i gang :-)
Hva smaker vel bedre enn nystekte vafler og kaffe ute i vårsola???



Husk å feire vaffeldagen med det som hører med...

Ha en fin dag :-)



















2 kommentarer:

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.


    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Christina.

      Jeg hadde bloggen min registrert hos dere tidligere, men ba om å få den fjernet tidligere i vinter. Jeg tenker at om noen er interessert i allergimat, som denne bloggen i hovedsak dreier seg om, så finner de den utenom å måtte gå gjennom andre - selv om det sikkert er positive sider ved å være registrert hos dere....

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com