Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på Maryland Cookies og nå fant jeg ut at jeg ville prøve å gjøre om oppskriften og tilsette litt havregryn. Som sagt, så gjort!
Jeg lagde halv prosjon og fikk ca. 35 kjeks. Når jeg lager Maryland Cookies, tilsetter jeg mer mel enn det står i oppskriften, slik at kjeksene ikke siger så ut, men her tok jeg bare vanlig mengde. Det er imidlertid fullt mulig å tilsette mer mel, slik at du får kjeks som mer blir høyere/siger mindre ut.
100 g Soft Spesial
75 g brunt sukker
75 g sukker
1 egg
100 g glutenfri havregryn (kan gjerne knuses litt)
125 g Semper finmix
1/2 ts bakepulver
1/2 pl (ca. 50 g) kokesjokolade (jeg brukte COOPs)
Steikes ved 200 grader i ca. 10 minutter
Rør smør og sukker godt. Tilsett egg. Hakk sjokoalden og ha i den og resten av ingrediensene. Jeg rører med mixeren hele tiden. De glutenfrie havregrynene er ganske store, så jeg knuste dem litt i foodprosessoren først.
Flott blogg, og en god oppskrift ser det ut til. Mine små barn elsker havrekjeks, så dette tror jeg at jeg må prøve en dag. Takk :)
SvarSlettKjeks er alltid greit å ha på lur - og så er det jo spennende å kunne prøve seg fram med ulike ingredienser.
SlettGod helg, med - eller uten kjeks :-)
Jeg prøvde akkurat denne oppskriften, og kjeksene ble kjempe gode! :) Tusen takk Tove!
SvarSlett