tirsdag 5. mars 2013

Seibiff med løk...

....og gulrotsalat og kokt potet

Selv om allergikeren vår ikke tåler fisk, så har jeg noen fiskeoppskrifter på bloggen. Jeg får også tilbakemeldinger fra folk som ikke er allergiske om at de bruker oppskrifter fra bloggen - og det er også veldig hyggelig!

En av mine favorittmiddager er seibiff med løk. Da spiser jeg så mye at jeg nesten blir dårlig, for det er ikke alltid like lett å stoppe (denne gangen intet unntak)...

Her om dagen fant jeg sei-loin (reinskåret, beinfri ryggfilet) som var nedpriset, fordi holdbarhetsdatoen nærmet seg - og da slo jeg selvsagt til :-). Pakken jeg kjøpte, inneholdt ca 550 gram sei - og alt ble borte av oss to som spiste... Det eneste vi hadde litt igjen av, var gulrotsalat
Jeg velger å steike løk først, for da blir det god smak i panna. Jeg brukte to små løk. Etter at løken var stekt, var det fiskens tur. 

ca 550 g sei-loin
Skjær fiskefileten i passe skiver (jeg skråskjærer). 
Vend fisken i melblanding: 
1 dl semper finmix/hvetemel
1 ts salt 
1 kryddermål (1ml/1/5 ts) pepper

Varm olje/smør (f. eks. Soft Spesial om du ikke kan ha melk/soya) og steik fisken slik at den får fin brunfarge. 

Gulrotsalat
2-3 gulrøtter
1 eple
1 appelsin
1/2 boks hermetisk mais

Seibiff med løk + gulrotsalat og kokt potet. 

Om du syns maten blir litt tørr, passer det godt med smeltet smør til. Selv bruker jeg bare dressing. 
Det fins flere dressinger som også kan passe for dem med allergi. 

God middag!


1 kommentar:

  1. Dette er min absolutt favorittfiskemiddag også.
    Fikk den servert på sykehuset i går, men da med brun saus på fisken. Det var godt, men jeg er bare vant til smeltet smør så tror jeg holder meg til det.

    Skal prøve din oppskrift på gulrotsalat da, så veldig friskt og godt ut med appelsin og eple i. :)

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com