I dag får du oppskrift på en deilig blomkålrett, nemlig gratinert blomkål, servert med stekt bacon og skinke, samt kokte poteteter og grønnsaker :-)
Gratinert blomkål (2-3 porsjoner, avhengig av blomkålens størrelse)
Del blomkålen i buketter og kok dem møre i lettsaltet vann (3-5 min).
Legg blomkålbukettene over i ei smurt ildfast form.
Kok ostesaus:
5 dl melk (ev. blanding av melk og blomkålkraft)
3 ss semper finmix
1/2 ts salt
1 kryddermål (1ml/1/5 ts) muskat
ca. 100 g gulost
Visp ut melet i kald melk/kraft. Kok opp under omrøring. Tilsett salt, muskat og ca halvparten av osten. Kok i 5-10 minutter, til melsmaken er borte. Du kan fint velge å bytte ut melka med blomkålkraft, det gir god smak.
Hell sausen over blomkålen og ha over resten av osten...
...og steik retten ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.
Jeg serverte med stekt skinke- og baconstrimler, ca 2-300 g.
Du kan selvsagt bruke skiver, men jeg valgte å skjære bacon i strimler og brukte pizzaskinke som var ferdig oppdelt.
Klart for servering: gratinert blomkål med stekt bacon skinke, samt kokte poteter og gulrøtter.
Sist gang jeg lagde denne retten, la jeg bacon rett oppå blomkålen/sausen, men da "druknet" de litt i sausen da den ble stekt, slik at det ikke ble den sprø og gode utgaven...
God middag!
* om du vil ha en melkefri utgave, kan du bruke f. eks. rismelk/erlet eller annen melkeerstatning - og bytte ut osten med en type du tåler (de fleste melkeallergikere tåler litt gulost). Mozarella av bøffel er et alternativ for dem som ikke tåler melk, og ellers fins det ost lagd på soya om du kan ha det (det har ikke vi prøvd, fordi sønnen vår ikke tåler soya)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com