tirsdag 19. mars 2013

Baconbrød

I dag hadde jeg lyst å lage meg noe "nytt" til middag, men tida var litt begrenset, så det måtte være noe som var raskt å lage. Løsningen i dag ble altså "Baconbrød". Jeg har aldri lagd dette før, men på vei til butikken, tok retten form i hodet mitt...

Deig:
ca 250 g semper finmix (hvetemel)
1/2 ts salt
1 ss bakepulver
2,5 dl rismelk (melk/vann)
3 ss olivenolje
Fyll/topping:
2-3 vårløk
ca. 150 g bacon
gulost/potetgull*
paprikakrydder
basilkum (pizzakrydder/oregano)
grillkrydder (eller anna krydder du tåler)

* om du ikke tåler "vanlig" gulost, kan du f. eks. bruke soyaost, mozarella av bøffel, anna alternativ ost - eller knust potetgull. Det smaker også godt med både gulost og potetgull :-)
Deig: Bland det tørre. Ha i rismelk og olje og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissen. 
Legg klatter av deigen på steikebrettet og klapp dem flate. Bruk hendene - og ha litt olje på. Jeg lagde fire stykker, men du kan selvsagt lage dem mindre. Til en kveldsrett holder det kanskje med ett brød, men til middag må du kanskje ha litt mer. Da er det kanskje bedre å lage dem litt mindre og beregne to til hver (???) 
Til venstre: med ost. Til høyre, øverst: med potetgull. Til høyre, nederst: ost + potetgull
Legg på ost eller knust potetgull - eller begge deler...
...og så vårløk i tynne ringer
Til slutt legges baconet på. Jeg delte skivene i to og hadde tre-fire slike halve skiver på hvert brød. 
Steik baconbrødene ved 200-225 grader i ca 25 minutter. Ha gjerne på grill de siste minuttene om du ønsker mer farge på dem. 
Server baconbrødene nystekte... 
De smakte utmerket - og en ny rett har tatt form :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com