lørdag 9. mars 2013

Vannbakkels - sukkerfri bakst

Denne vannbakkelsen er "vanlig" utgave, med gluten + at det er melk i margarinen, men det ligger en gluten- og melkefri utgave i et annet innlegg: her)

I dag blir det en sukkerfri bakst i anledning at vi får besøk av noen som ikke kan ha så mye sukker. De fleste med sukkersyke kan jo ha litt sukker, men andre tåler det jo ikke - og da er vannbakkels greit å lage. 

Vannbakkels
2,5 dl vann
125 g margarin (jeg brukte melange)
125 g hvetemel (for glutenfri, se egen innlegg)
4 egg
------
200 grader i 25-30 minutter

Kok opp vann og margarin
Tilsett melet og rør det raskt inn
Ha i ett og ett egg - og rør godt. Deigen skal bli litt "seig" mellom hvert egg.  
Tips: sett kjelen på en våt klut, da er det lettere å røre
Sett deigen med spiseskje på steikebrettet. Du kan velge å lage en hel krans (settes tett i tett) eller lage dem enkeltvis. 

Steikes ved ca 200 grader i 25-30 minutter.
NB! Ikke åpne steikovnsdøra under steikingen. 
Når vannbakkelsen er ferdig stekt, åpnes døra forsiktig. Jeg åpner litt og litt (legg f. eks. en gryteklut eller ei tresleiv imellom)


Vannbakkelsen kan serveres som de er, men jeg drysser ofte litt melis på dem. I min barndom brukte vi melisglasur på dem, men om en skal begrense inntaket av sukker, er det bedre å bare drysse litt over.
Det er også fint å fylle dem med f. eks. vaniljekrem/fløte - og litt frisk frukt/bær passer godt til. 

God helg fortsatt!



2 kommentarer:

  1. Så utrolig flotte vannbakkels! Ser du har mange gode oppskrifter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Disse er jo en "vanlig" utgave, men jeg har også lagd dem gluten/melkefri tidligere - og det funker også bra :-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com