lørdag 16. mars 2013

Gulrotkake, nå også uten egg

Kaka er uten egg, gluten/hvetestivelse, melk, nøtter og soya

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på en kjempegod gulrotkake, både "med- og uten alt", men nå har jeg også prøvd å lage gulrotkake uten egg. Jeg tok utgangspunkt i Crazy Cake, som er en sjokoladekake, og gjorde litt om på oppskiften. 

Jeg bruker nesten bare Semper når jeg baker. En gang tidligere prøvde jeg å lage Crazy Cake med Toro-mel, men det ble ikke like vellykket. SÅ: derfor blir det Semper i dag (også)
Gulrotkake (uten egg, melk, gluten/hvetestivelse, nøtter og soya):
2 dl sukker
3 dl Semper finmix
1 ts natron
1 ts kanel
1,5 dl vann
1 dl olje (jeg brukte raps)
1 ts eddik (7%)
100 g revet gulrot

180 grader i ca 40-45 minutter
Bland alt det tørre. Tilsett all væske + revet gulrot. Rør sammen og ha røren over i en rund form, 20 cm. Jeg legger alltid bakepapir i bunnen på slike former, for da er det lett å få kaken løs.
Avkjøl kaken litt i forma og legg den ev. over på ei rist.
Glasur (nok til et lag inni kaka også): 
75 g Soft spesial
75 g melis
2 ts vaniljesukker
1 dl erlet (eller annen føteerstatning som tåles)
ev. 2 ts sitron
Stivpisk erlet/fløteerstatning. Rør en smørkrem av smør, melis, vaniljesukker og ev. sitron. Bland så erlet og smørkrem sammen. 
 Smør kremen oppå kaka, og ev. et lag inni kaka om du ønsker det, når kaka er blitt helt kald. Jeg brukte bare krem oppå denne gangen, men oppskrifta er nok til begge delene (kan jo halveres om du bare ønsker å ha krem oppå)
Kaka smaker godt nystekt (husk å avkjøle før du har på kremen). Har ikke fått testet den etter at den har vært frossen, men skal prøve det også en dag. 

God helg!

Jeg har en annen "eggefri" variant i fyseren hjemme. Jeg skulle ha eggefri kake med på en fest i dag - og på morran kom jeg på at jeg hadde brukt en melkefri glasur som inneholdt eggehvite!!!! Jeg måtte derfor lage en ny utgave i dag tidlige - og finne en krem som også var fri for egg - i og med at det skulle være en kake uten egg. Så fort er det å gjøre en feil...PS. Søkefeltet fungerer ikke optimalt om dagen, så dere får bruke etikettene og leite der om dere er på jakt etter noe spesielt. 

18 kommentarer:

 1. Denne skal absolutt testes ut av oss.
  Takk for at du deler.
  Ha en fin helg. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ...og kan du ha med egg, bør du prøve den andre oppskriften som ligger ute fra før.

   God helg til deg også :-)

   Slett
 2. Takk, denne oppskrifta skal prøves!

  SvarSlett
 3. Denne vil jeg prøve. Et tips til nøtteallergikere: rapsolje og andre oljer av billig type, inneholder ofte peanøttolje, så sjekk nøye før du baker. Jeg leser alltid på ALT, også det som jeg tror ikke har noe med nøtter å gjøre, man vet jo aldri.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for godt tips. Var ikke klar over at ikke oljene var "rene", men vil sjekke heretter.

   Slett
 4. Kan den lages med hvetemel om man ikke trenger glutenfri kake?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.

   Du kan helt sikkert bare bytte ut det glutenfrie melet med hvetemel. Utgangspunktet for kaka er oppskriften på "Carzy Cake" (hentet fra "Det søte liv": http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?573) og den er jo originalt med hvetemel.Har du ikke prøvd den som sjokoaldekake, vil jeg tipse deg om å prøve. Den er super! Jeg har også brukt oppskifta som utgangspunkt på eplemuffins.

   Lykke til med baksten!

   Slett
 5. Takk for tips :). Laget Crazy cake forrige helg, veldig god kake :).

  SvarSlett
  Svar
  1. Holder på å lage et innlegg med nå med tips til kaker/desserter til bursdag. Vet ikke om det er egg du ikke kan ha, men i alle fall kommer det en del tips der utpå dagen. De fleste av oppskriftene på bloggen er "vanlige" oppskrifter, der jeg har tilpasset med tanke på at de må passe ulike allergier, så det er bare å prøve med hvetemel i stedet.

   Slett
 6. Hvor høy skal den bli ....min ble ganske lav

  SvarSlett
 7. Hei Wenche.

  Jeg har bare lagd denne én gang - og har litt dårlig husk - så jeg husker ikke dessverre hvor høy den ble, men når jeg ser på bildene, er den ganske "normal". Ikke som en høy bløtkake, men den ligner på høyden på en middels høy langpannekake syns jeg. Beklager at jeg ikke husker bedre....

  SvarSlett
 8. Hei, vil bare informere om at hvis en baker med semper finmix blir ikke kaka melkefri ettersom det inneholder melkepulver.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Semper finmix (og grovmix) er melkefrie, men Semper mix og mix med fiber inneholder melk.

   Slett
 9. Har noen prøvd å fryse den? Eller i muffins former?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker ikke om jeg frøs den da jeg lagde den. Har heller ikke prøvd å lage den i muffinsformer ennå, men skal prøve det da sønnen vår nå ikke kan ha egg.

   Slett
 10. Hei. Lurte på om jeg kan ha i kardemomme 2ts, å kan jeg ha i noe mere krydder i røra. Jeg tenkte å lage muffins av røra, er det mye jeg må justere me steketid? Mvh silje

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com