mandag 25. februar 2013

Svinefilet 2

I innlegg jeg la ut på lørdag, fikk du oppskrift på middag med svinefilet - og da skrev jeg at du skulle få en ny variant i dette innlegget. Som nevnt da, var det svinefileten vi kjøpte til jul som ble til to middager nå i februar, og i dag får du altså den andre oppskriften. 

Jeg brukte samme type grønnsaker som sist, men lagde retten på en litt annen måte.

Middag 2: Svinefilet med grønnsaker, servert med fløtesaus (6-8 porsjoner)
2 svinefileter (ytrefilet)
2-3 gulrøtter
1 liten rødløk
en liten bit sellerirot

Gni filetene med salt og pepper...
...og steik dem, på alle sider, ved sterk varme
Skjær et dypt snitt på langs i filetene....
...og fyll snittet med finhakkede grønnsaker. 
Jeg brukte de samme grønnsakene som sist: gulrot, rødløk og litt sellerirot. 

Fyll på ca 2 dl vann (blir god kraft til sausen). Øs gjerne kraften over kjøttet et par ganger under steikingen. 

Også i dag stekte jeg på svak varme, 100-150 grader, i 1,5-2 timer. Bruk gjerne steiketermometer. Grønnsakene blir, som sist gang, ikke overkokte (overstekte), men det blir litt å tygge på. Det er selvsagt mulig å koke dem noen min i lettsaltet vann om du vil ha dem myke og gjennomkokte. 
Skjær kjøttet i skiver. 
Jeg serverte denne retten med kokte poteter, grønnsaksblanding og fløtesaus. 

I og med at alle vi som spiste tålte melk og mel, lagde jeg "vanlig" fløtesaus, men i oppskrifta står det  mengde glutenfritt mel (trenger litt mindre enn hvetemel) og fløte kan byttes ut med alternativer som du tåler, f. eks. erlet. 

Fløtesaus
10-12 ss hvetemel/7-8 ss semper finmix
tilsammen 8 dl kraft/buljong (inkludert krafta fra kjøttforma)
2 dl fløte/erlet eller annen fløteerstatning
salt/pepper
litt sukker
litt sukkerkulør

Visp ut hvetemel/semper i litt kaldt vann/buljong. Tilsett krafta fra kjøttforma + annen kraft/buljong, tilsammen ca 8 dl. Kok i 5-10 minutter, Smak til med fløte/erlet og salt og pepper. Ha i litt sukkerkulør, slik at du får en lys, brun farge. Litt sukker gir en rundere smak på sauser. 
Svinefilet 2 klar til servering

Ha en fin dag!




2 kommentarer:

  1. For en smart måte å steke kjøtt og grønnsaker på.
    Det skal jeg jammen prøve neste gang. :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan jo selvsagt velge å ha mer grønnsaker i forma om du ønsker det - slik som i innlegget før dette, slik at du slipper to "utgaver". Smaker godt det også :-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com