I innlegg jeg la ut på lørdag, fikk du oppskrift på middag med svinefilet - og da skrev jeg at du skulle få en ny variant i dette innlegget. Som nevnt da, var det svinefileten vi kjøpte til jul som ble til to middager nå i februar, og i dag får du altså den andre oppskriften.
Jeg brukte samme type grønnsaker som sist, men lagde retten på en litt annen måte.
Middag 2: Svinefilet med grønnsaker, servert med fløtesaus (6-8 porsjoner)
2 svinefileter (ytrefilet)
2-3 gulrøtter
1 liten rødløk
en liten bit sellerirot
Gni filetene med salt og pepper...
...og steik dem, på alle sider, ved sterk varme
Skjær et dypt snitt på langs i filetene....
...og fyll snittet med finhakkede grønnsaker.
Jeg brukte de samme grønnsakene som sist: gulrot, rødløk og litt sellerirot.
Fyll på ca 2 dl vann (blir god kraft til sausen). Øs gjerne kraften over kjøttet et par ganger under steikingen.
Også i dag stekte jeg på svak varme, 100-150 grader, i 1,5-2 timer. Bruk gjerne steiketermometer. Grønnsakene blir, som sist gang, ikke overkokte (overstekte), men det blir litt å tygge på. Det er selvsagt mulig å koke dem noen min i lettsaltet vann om du vil ha dem myke og gjennomkokte.
Skjær kjøttet i skiver.
Jeg serverte denne retten med kokte poteter, grønnsaksblanding og fløtesaus.
I og med at alle vi som spiste tålte melk og mel, lagde jeg "vanlig" fløtesaus, men i oppskrifta står det mengde glutenfritt mel (trenger litt mindre enn hvetemel) og fløte kan byttes ut med alternativer som du tåler, f. eks. erlet.
Fløtesaus
10-12 ss hvetemel/7-8 ss semper finmix
tilsammen 8 dl kraft/buljong (inkludert krafta fra kjøttforma)
2 dl fløte/erlet eller annen fløteerstatning
salt/pepper
litt sukker
litt sukkerkulør
Visp ut hvetemel/semper i litt kaldt vann/buljong. Tilsett krafta fra kjøttforma + annen kraft/buljong, tilsammen ca 8 dl. Kok i 5-10 minutter, Smak til med fløte/erlet og salt og pepper. Ha i litt sukkerkulør, slik at du får en lys, brun farge. Litt sukker gir en rundere smak på sauser.
Svinefilet 2 klar til servering
Ha en fin dag!
For en smart måte å steke kjøtt og grønnsaker på.
SvarSlettDet skal jeg jammen prøve neste gang. :D
Du kan jo selvsagt velge å ha mer grønnsaker i forma om du ønsker det - slik som i innlegget før dette, slik at du slipper to "utgaver". Smaker godt det også :-)
Slett