søndag 10. februar 2013

Enkel brunsaus

Jeg har tidligere lagd ut middagsretter der jeg har brukt brunsaus, blant annet
  kjøttboller i solidaritetssaus, men om en søker på brunsaus i søkefeltet, kommer ikke denne opp. 
Jeg fant derfor ut at jeg ville legge ut oppskrift på det i dag. 


I dag var allergikeren vår innom på middag, så da måtte vi ha middag uten alt (ellers er det jo slik at mannen min og jeg ofte sitter her og spiser allergimat uten at vi trenger det)...

Jeg var på jobb i formiddag og mannen min var bortreist, og vi kom ikke hjem før ca halv fem. I og med at vi skulle ut igjen rundt halv seks, måtte vi velge en enkel middag og da ble det en av mine mange formretter, ganske lik den kyllingformen jeg la ut på fredag. 

Jeg delte amadinepotet i skiver, la det sammen med grønnsaksblanding i en smurt, ildfast form og la kjøttfarse over. Jeg hadde litt bacon til overs fra pizzaen jeg lagde i går kveld, så jeg la det på toppen. Allergikeren kom først hjem, så han satte formen til steiking: 200 grader i ca 45 minutter. 
Da jeg kom hjem, lagde jeg sausen - og ca. ti minutter senere kunne vi sette oss og spise deilig middag.

 Jeg lager alltid brunsaus ved å å bruke meljevning (røre/vispe mel og væske), altså lager jeg aldri bruning med smør og mel. Jeg husker ikke når jeg sist lagde sausbruning, men det var vel i min ungdom en gang...
Enkel brunsaus
3 ss Semper finmix
ca. 4 dl kjøttkraft (eller buljong)
1/2-1 dl erlet - eller fløte/melk som tåles (jeg brukte 4 frosne erlet-terninger)
salt/pepper
sukkerkulør
litt sukker

Visp ut melet i litt kald kraft/buljong i kjelen. Tilsett resten av kjøttkrafta og kok opp. La sausen koke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper og erlet (eller annen fløte/melk). Litt sukker gjør at smaken blir litt "rundere".
Kjekt med erlet fra fryseren. Jeg bruker enten slike isterningsposer å fryse det i - eller slike former som hører til fryseren (de er de enkleste...)

Ikke det beste bildet, men smaken var god...

Deilig morsdagsmiddag, lagd av mor. 

Vi rakk dessert også: sjokoladefondant "uten alt", fra fryseren. Jeg hadde tre stykker liggende fra nyttårshelga og dem varmet jeg litt i mikroen + steikeovnen og serverte med litt is. Ikke å forakte :-)

Ha ei fin uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com