lørdag 23. februar 2013

Svinefilet 1

Svinefilet er god middag! Vi kjøpte noen svinefileter (ytrefilet) til jul, men de ble ikke brukt da, så da hadde vi dem til middag sist helg i stedet. Jeg lagde det til middag to dager. Den første dagen var sønnen vår (allergikeren) og kona hans her, og da var vi tre som spiste, og et par dager etter var de andre ungene med sine her, så da var vi 6 voksne og et barn som spiste (og hadde litt til overs). 

Jeg brukte samme type grønnsaker som utgangspunkt, men lagde det på litt ulike måter. Sausene var forskjellige.

I dag blir det oppskrift og framgangsmåte for fredagsutgaven - og så får det bli den andre varianten i neste innlegg (ble så langt innlegg/mange bilder)

Middag 1: Svinefilet med sjysaus (ca. 3 porsjoner)
La svinefileten ligge i romteperatur ca 30 minutter. Ha på salt og pepper og gni dette inn rundt hele fileten. 
Steik fileten raskt, på alle sider, i god varm panne
Ha grønnsaker i ei ildfast form. Jeg brukte gulrot, rødløk og en liten bit sellerirot. Ha det stekte kjøttet oppå. Steik ved svak varme (100-150 grader) i ca 1,5 -2 timer. Bruk gjerne steiketermometer slik at du ser når kjøttet er ferdig stekt. Jeg valgte å steike på svak varme, og justerte varmen slik at det passet med  tiden da vi skulle spise. Grønnsakene blir ikke overkokte, deilig med litt "motstand" når en tygger....
Kok ut steikepanna med et par dl vann. Da får du god kraft til sausen. 
Ha litt kaldt vann/buljong i en kjele og tilsett 3 ss semper finmix. Ha i krafta fra steikepanna + buljong/vann (tilsammen 4-5 dl). Kok i 5-10 minutter, slik at melsmaken blir borte. Smak til med salt og pepper, ev, buljong hvis det trengs. 
Skjær opp kjøttet og legg det tilbake i forma. Server med kokte poteter og den gode sjysausen. 

God middag!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com