onsdag 13. februar 2013

Potetsalat

...uten gluten, men med melk og soya *

I kveld har jeg lagd potetsalat som vi skal ha til en tilstelning i morgen. 
Porsjonen her er stor (brukte en stor glassbolle fra IKEA), men her kan du bare halvere eller dele opp oppskriften slik at du får passe mengde. 

Potetsalat (stor porsjon)
2 kg poteter
6-700 g majones (ekte eller lett)
1,5 beger rømme
150 g syltaagurk
1 pk vårløk - eller tilsvarende med purreløk
2 ss lake fra agurkene
litt (4-5 ss) Bergbys sennep
3-4 ts Natvigs krydderblanding (eller annen krydder som likes/tåles)
ev. litt (1 ts) sukker

Del poteten i passe biter. Jeg kokte potetbitene etter at de var delt (trenger ikke mange minutters koketid da), men poteten kan gjerne kokes hele og deles etterpå.
 Del vårløken i skiver og hakk syltaagurkene.
Bland "dressingen": majones, rømme, lake, sennep og krydder. Ha i syltaagurk og vårløk (ta gjerne av litt til pynt) og rør godt sammen. Tilsett potetene og smak til.
Ha potetsalaten over i en serveringsbolle. Salaten blir best om den lages dagen før den skal spises, da kan den "trekke" - og den får enda bedre smak. 

Server potetsalaten til f. eks. spekemat - eller som en av rettene hvis du skal ha koldtbord!


* det finnes majones uten soya (NB! Natvig krydderblanding inneholder soya)
* for dem som ikke tåler melk, men kan ha soya, finnes det "soyarømme" 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com