fredag 8. februar 2013

Kyllingform

En grei alt-i-ett-middag


Innimellom må en prøve på noe nytt - og i dag legger jeg ut oppskrift på en middag med kyllingkjøttdeig som jeg lagde for noen dager siden. Jeg er jo, som jeg sikkert har nevnt før, glad i lettvinte retter, retter som også medfører lite oppvask (både under tillagingen og når en har spist)...

En pakke kyllingkjøttdeig, litt lapskausblanding (+ noen buketter brokkoli) og en pakke bernaisesaus: Vips så har man en lettvint og god middag.

Jeg brukte Knorrbearnaisesaus, men om du må ha gluten- og melkefri saus, er krydderbearnaise fra Toro en fin saus å bruke. Lett bearnaise (Toro) kan også lages gluten- og melkefri, men vi syns krydderbearnaisen er bedre. Når jeg lager den, bruker jeg vann og erlet (gjerne frossen utgave), men en kan selvsagt bruke ulike typer melk - alt etter hva som tåles. 

Om en vil, er det også en mulighet for å ha sausen ved siden av - og en kan også bruke andre typer: soppsaus, brunsaus eller andre typer. 
Hovedingrediensene: kyllingkjøtttdeig, grønnsakser og saus - alt etter hva som tåles-
Kyllingform (2-3 porsjoner)
3-400 g lapskausblanding
(litt brokkoli)
1 pk bernaisesaus som du tåler

Kjøttfarse
1 pk (400 g) kyllingkjøttdeig 
1/2 ts salt
1/2-1 ts tandori kyllingkrydder
litt pepper
2 ss potetmel
1,5 dl vann

Ha grønnsaker i en smurt ildfast form. 
Kok saus etter anvisning på pakken (se kommentar over ang. ulike sauser)...
...og hell den over grønnsakene. 
Lag kjøttfarse ved å røre godt sammen kyllingkjøttdeig, salt, pepper og krydder. Tilsett potetmel og spe så med vann. 
Ha farsen på toppen av formen og dryss gjerne litt paprikapulver over.
Steik retten ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. Skjær med en kniv for å se om farsen er gjennomstekt.

Server retten med f. eks. brød eller flatbrød. Vi hadde flatbrød fra Morgedal ("med alt"), men om du trenger gluten- og melkefritt flatbrød, er Odin Potetbrød veldig godt.  

God middag - og god helg!

4 kommentarer:

  1. For ein lur middag! Den skal prøves ut i neste veke! Takk gor ein kjempe fin blogg... Har 2 små jenter med cøliaki(1,5år og 3år) og mange oppskrifter på din blogg har vore vår reddning!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra at du finner noe du kan bruke :-) OG middagen er vel verdt å prøve.

      God helg!

      Slett
  2. Så lettvint og godt da. :D
    Skal prøves ut her også.

    God helg.

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com