onsdag 30. januar 2013

Grove vafler

Vafler er godt! Veldig godt!

Det finnes jo så mange oppskrifter på vafler, med ulike typer væsker (melk, ris/havre/soyamelk, vann, juice, farris, sitronbrus....) og ulike typer mel - og alle har nok sin favoritt. Etter at Simon fikk matallergi, har vi bare brukt melke- og glutenfrie vafler - og det bruker vi selv om han ikke er heime. Vi har rett og slett funnet ut at de er best :-) 

Her om dagen fant jeg ut jeg ville lage grove vafler. Det har jeg jo lagd før også, men nå fant jeg ut at jeg også ville prøve med litt korn/frø i - og de smakte veldig godt. 

I og med at det er så mye grovt i dem, like mye som mange brød, kan en jo bruke dem som erstatning for vanlige måltid. Sukker/vaniljesukker kan en kutte ut og en kan helt sikkert ha "saltpålegg" på - selv om jeg foretrekker søtt pålegg.

En kan jo selvsagt putte i hva som helst av korn/frø, men her er i alle fall oppskrifta jeg brukte/skrev ned denne gangen (neste gang blir det sikkert en ny vri...)
Grove vafler (ca. 12 plater)
3 egg
2 ss sukker (kan sløyfes)
3/4 ts salt
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes om en ikke vil ha søtsmak)
1 ts bakepulver
1 dl glutenfrie havregryn
1/2 dl sesamfrø
1/4-1/2 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
5 dl Semper grovmix
3 dl rismelk
3-4 dl vann (til passe tykk røre)
0,5 dl olje

Visp sammen egg, sukker, salt, bakepulver og vaniljesukker. Ha i korn/frø og tilsett så væske og mel vekselsvis. La røra stå ca 30 min før steiking. 
Ha litt olje i vaffeljernet hvis du trenger å smøre det. 
Steik vaflene til de er gylne. Noen liker vaflene godt stekt - andre liker dem lyse...

Server vaflene nystekte, f. eks. med syltetøy og sukker :-)
En god kopp kaffe smaker selvsagt godt til.

Det var utrolig godt med noen frø/korn å tygge på, særlig smakte solsikkekjernene godt. Har du ikke prøvd før, så prøv nå.

Ha en god dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com