søndag 6. januar 2013

"Januarsuppe"

Vi har vært ute og reist i helga, og da vi kom hjem i ettermiddag, fant vi ut at vi skulle lage oss suppe til middag. I og med at oppskriften ble til der og da, måtte jo suppen ha et navn - og da ble det "Januarsuppe". Suppe er ofte rask mat å lage, og det gjelder også denne, som var ferdig på ca. 20 minutter.  

Jeg brukte elgkraft da jeg hadde det i fryseren, men her kan en selvsagt bruke annen grønnsak- eller kjøttkraft - eller buljong/fond. Jeg brukte lapskausblanding og så hadde jeg ferdigstekt kjøttdeig. Jeg tilsatte også noen skiver spekeskinke, noe som gir god smak, samt litt makaroni. Her kan en velge glutenfritt om en må ha det - og en kan selvsagt bruke andre typer pasta. 

Januarsuppe, 2 porsjoner: 
1 l kraft/buljong
250 g lapskausblanding
150 g stekt kjøttdeig (ca. 200 g rå?)
5 skiver spekeskinke
50 g makaroni/pasta

Kok opp kraft/buljong. 
 Tilsett lapskausblanding og kjøttdeig...
...og spekeskinke om du ønsker det
 La suppa koke ca 10 minutter
 Mot slutten av koketiden tilsettes makaroni/pasta og suppen kokes til makaronien/pastaen er kokt (koketiden kan variere)
 Server suppen med flatbrød (f. eks. Odin potetbrød) - eller godt brød som du tåler. 

Ha ei fin uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com