tirsdag 15. januar 2013

Fylt torsk med bacon

Mandag: fiskegryte med flatbrød
Tirsdag: rester av fiskegryta 
Onsdag: stekt sei med løk, potet og raspa gulrot
(stekt sei med løk er en av mine middagsfavoritter, da kan jeg spise så mye at jeg blir dårlig fordi det er så godt...)
Torsdag: fylt torsk med bacon, tagliatelle og solskinnsgulrot 
Fredag: rester av stekt sei
Lørdag: biffstrimler, pommes frites, gulrot og brokkoli
Søndag: laks i form
Torsdag: Fylt torsk med bacon, tagliatelle og solskinnsgulrot
Dette var menyen sist uke. Det var egentlig litt tilfeldig at det ble fisk de første dagene, men så fant vi ut at vi skulle ta ei fiskeuke når vi først var så godt i gang (lyktes nesten). I og med at vi to "gamle" hadde en én dag hver der vi spiste alene her hjemme, fordi den andre var på jobb, ble det restemiddag av det vi hadde. Veldig kjekt å kunne bruke det som var til overs og slippe å kaste det. 

Etter at mannen i heimen hadde lagd fiskegryte og stekt sei mandag og onsdag, fant jeg ut at jeg måtte prøve å være kreativ og tenke litt nytt. Det ble derfor en helt ny rett: fylt torsk med bacon. Å søke i oppskrifter orket jeg ikke (det er sikkert andre som har lagd noe lignende), så da brukte jeg av det jeg hadde i kjøleskapet. 

Jeg kjøpte torskeloin (reinskåret, beinfri ryggfilet). Slike fiskestykker er litt dyrere enn annen fisk, du får en tykk, fin filet, men da jeg kjøpte den var det bare ti kroner forskjell, så da slo jeg til. Det går selvsagt an å bruke helt vanlig fiskefilet, og om den er tynn, slik du ikke får delt den, kan du legge to oppå hverandre. Jeg stekte hele fileten (400 g), men det kan være like greit å lage ferdige porsjonsstykker. Du kan selvsagt velge annen fisk enn torsk om du ønsker det. Her er det fritt fram. 


Fylt torsk med bacon (2 porsjoner)
ca 400 g torskefilet (loin)
ca. 20 g Soft Spesial (halvsmeltet)
1/2 tomat
1/2 rødløk
1/2 eple
100 g bacon
(maldon)salt
pepper
____
225 grader i 20-25 min

Del filetet i to på langs. Legg den nederste delen i ei smurt form og smør på halvsmeltet Soft Speisal på begge. Strø på litt salt/pepper. 
Hakk tomat, løk og eple, bland dette og legg dette oppå fileten. Det som det ikke er plass til, kan legges i forma. 
Legg så den andre filetet oppå (smørsida ned). Ha ev. litt salt/pepper på (vær litt forsiktig med da baconet er ganske salt). 
Legg bacon på toppen og steik retten i 20-25 min ved ca. 225 grader, til fisken og baconet er ferdig stekt.  Solskinnsgulrot (2-3 porsjoner)
ca 300 g gulrot
1/2 eple i biter
1/2 appelsin i biter
dressing: saft av 1/2 appelsin, 1 ts sitronsaft og 1 ts sukker 
Riv gulrot og del eple i biter. Bland saft av appelsin med sitron og sukker, ha dette over og bland godt. Pynt med appelsinbiter på toppen.

Server f. eks. med tagliatelle, det smaker veldig godt til fisk - synes jeg. Om du tåler byggris (er ikke glutenfritt), er det også veldig godt til fisk. 

Vi hadde ikke saus til, men brukte den gode krafta som blir i forma. 

Velbekomme!

3 kommentarer:

 1. Så artig at det er flere enn meg som har stekt sei med løk som favorittfiskemiddag. Det er jo i utgangspunktet det man kalte "fattigmannsfisk" fra gammelt av for seien var lett å få tak i og billig, men jeg elsker det. Kan spise til jeg sprekker, så jammen bra det er sunt.

  Torskeretten ser veldig god ut og skal absolutt testes ut. Alltid på jakt etter ny inspirasjon på torskeretter for ender ofte med å trekke den og det blir litt kjedelig i lengden.

  I dag hadde forresten jeg og guttungen laksefileter som jeg lot steke/trekke i tomatsaus og så hadde vi speltskruer som jeg kokte først og så hadde oppi sausen sammen med laksen. Det ble veldig godt.

  Hvor har du forresten kjøpt disse folieformene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kristin.

   Sei smaker jo så mye mer enn mye anne fisk, så det er nok derfor jeg er så glad i den :-)

   Når det gjelder formene, husker jeg ikke helt hvor jeg kjøpte dem, men tar jeg ikke feil, var det på Nille eller Europris. Kosta ikke mange kroner (10-20 kr for en pakke?!). Jeg har brukt slike når jeg har lagd f. eks. lasagne til sønnen vår. Finnes i ulike størrelser, så greit til ulike "formretter".

   Slett
  2. Da skal jeg rusle innom der neste gang jeg er i nærheten og se. De så veldig kjekke ut.

   Viste forresten denne oppskriften til sønnen og han var helt enig at vi må prøve. Heldigvis er både mannen, jeg og guttungen veldig glade i fisk og spiser minst 3 middager i uka med fisk.

   Ha en fin dag. :D

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com