tirsdag 22. januar 2013

Tortilla española

Hjemme alene: Hva skal en lage seg til middag???

Mange ganger tenker jeg at jeg skal lage spansk potetomelett: tortilla española, men det blir sjelden gjort... 

Jeg tenker også mange ganger at jeg skal kjøpe en liten steikepanne, med belegg, til å lage tortilla i, men det blir jo ikke gjort!

Så: hva gjør en da? Jo, en lager i den gamle jernpanna, en strever med å få den til å løsne - og irriterer seg over at en ikke har kjøpt denne lille panna som en drømmer om, men: smaken blir bra selv om utseende ikke er hundre prosent. 

Her kommer dagens middag for meg. Det er en stor prosjon, så det som ble til overs, får bli lunch - eller kveldsrett.
Tortilla española (1 stor porsjon)
250 g potet
1 liten løk 
(jeg liker best å bruke gul løk, men jeg hadde bare rødløk)
3 egg
1/2 ts salt
olivenolje (1/2 - 3/4 dl)

Skrell poteten og kutt den i biter/skiver. Hakk løken. Varm olivenolje i panna (skal være ganske mye olje) og steik potet og løk noen minutter på svak/middels varme til de blir møre, men ikke brune (potet og løk skal egentlig steikes hver for seg, men jeg steiker det samtidig). Mos potet og løk. Det kan være en fordel å ta det over på et fat, da kan du starte med litt olje i panna og omeletten løsner bedre.
Hell av overflødig olje fra panna og ha potet/løk-blandingen oppi. Pisk sammen egg og salt og ha dette over og la det blande seg godt med potet- og løk-blandingen uten at du rører for mye. 

Steik omeletten under lokk. Når den har stivnet, snur du den over på f. eks. et fat eller et lokk og lar den gli tilbake i panna og steiker den noen få minutter til på andre sida. 

Server med f. eks. salat og skinke. Brød/flatbrød smaker også godt til.

Nesten som den jeg fikk servert da jeg var i Spania for noen år siden...

Tenga un buen día :-) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com