lørdag 26. januar 2013

Eplemuffins

Uten egg, gluten, melk, soya og nøtter


For et par uker siden bakte jeg en saftig og god sjokoladekake uten egg, mel, melk, soya og nøtter - og nå fant jeg ut at jeg ville prøve den samme oppskriften som lys kake. I kjøleskapet hadde jeg noen epler som begynte å bli dårlige, så da bestemte jeg meg for å lage eplemuffins. Originaloppskriften er hentet fra Det søte liv


Eplemuffins "uten alt"
2 dl sukker
3,5 dl Semper finmix (ev. hvetemel om du kan ha det)
1 ts natron
1 ts vaniljeessens eller 3 ts vaniljesukker
2 dl vann
6 ss matolje (f. eks. raps)
1 ts eddik (7%)
----
1 - 1,5 eple
perlesukker - eller vanlig sukker
kanel
----

Steikes ved 175-180 grader, 15 min for små muffins og 20 minutter for store

Bland alt det tørre og tilsett vann, olje og edikk. Rør sammen til en glatt røre. Et godt tips er å fylle røra i et halvlitermål/mugge el., noe som gjør at det blir lettere å fylle formene. 
Det er ulike typer former å velge mellom: papir, silikon, teflonbelagt... Jeg brukte former i papir og lagde én porsjon som jeg fylte i store former (6 stk, kunne brukt 8 da de ble ganske store) og én porsjon som jeg fylte i små former (ca. 20 stk).
Skrell eplene og del dem i biter.  Fyll formene ca. halve med røre, ha på eplebiter og strø over perlesukker (ev. vanlig sukker) og kanel.
Store former...
...og små former
Steik de små formene i ca 15 minutter og de store i 20 minutter. La dem avkjøle på rist.  

Eplemuffins og eplejuice: Det må vel være sunt?!?!

God helg!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com