Vi fikk oss ei flott svigerdatter i helga (lykkelige oss), men dessverre er også hun allergisk, for hun tåler nemlig ikke melk.
Hun er imildertid ikke veldig kravstor, så hun syns det er helt greit å spise samme mat som "allergikeren" vår, dvs. at i tillegg til at maten er melkefri, så er det også uten gluten, nøtter, soya, fisk, skalldyr + + +
I går kveld skulle jeg bake boller til et arrangement vi skal ha om ei ukes tid, og da tenkte jeg at jeg kunne jo også lage en porsjon hveteboller til henne - uten melk. Å bake er jo så artig, så hvorfor ikke slå til med litt mer enn det jeg først tenkte...
Jeg delte deigen i to og lagde også noen kanelknuter.
Nå har vi altså tre typer kanelknuter i fryseren: "vanlig" og "uten alt" (som vi bakte til bryllupet) og nå også noen melkefrie.
Oppskrifta her gir ca 25 boller/kanelknuter (alt etter hvor store du vil ha dem)
150 g Soft Spesial
5 dl rismelk
1 pk gjær
3/4 ts kardemomme
150 g sukker (kan redusere mengden)
7-800 g (12-13 dl) hvetemel
(soft spesial, sukker og kanel til kanelknutene)
Smelt smøret, ha i melka og varm det hele til 37 grader (tørrgjær kan ha litt varmere væske). Løs opp gjæren i blandingen.
Ha i kardemomme og sukker og så mel til deigen blir passe fast.
La deigen heve ca. 1 time.
Ha deigen på bakebordet og kna den sammen. Del i passe store emner. Trill boller - eller lag kanelknuter (framgangsmåte finner du her på bloggen eller på bloggen til vår datter). Etterhev i 20-30 minutter, alt etter hvor varmt de står.
Steik ved 200 grader i 10-15 minutter.
La bollene/kanelknutene stå noen minutter på steikebrettet etter at de er stekt og ha dem så over på rist.
Nystekte kanelknuter med melisglasur og hveteboller med rørt bringebærsyltetøy.
- og selvsagt kaffe :-)
NYT!!!!!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com