søndag 28. oktober 2012

Bryllupskake "uten alt"

Sist lørdag feira vi bryllup i familien. Da var det mellomste sin tur til å tre inn i ektestanden. 
 I og med at både brud og brudgom er allergisk, tok vi selvsagt hensyn til dette og lagde bryllupskaken "uten alt". 

Jeg lagde sukkerbrødene, kokte vaniljekrem og bakte sjokoladekjeks, men selve oppsettet og pyntingen tok en god venninne, Janne, seg av. 

Vi hadde ulike størrelser på kakebunnene, så oppskriften ble justert etter størrelsen på forma. Istedenfor kakestativ, brukte vi ulike stettfat i klart glass. 
Kakebunnene ble delt i tre, og det ble brukt samme fyll i begge lagene. 

Først ble det lagt på rørt (hjemmelagd) bringebærsyltetøy. Videre var det vaniljekrem med litt pisket erlet i (brukte også litt erlet i da jeg kokte kremen)

5 pose Freia vaniljesaus for koking
10 ss sukker
7,5 dl vann
2,5 dl rismelk
2,5 dl erlet

Til slutt ble det brukt hjemmelagd sjokoladekjeks. Denne ble knust og strødd oppå vaniljekremen. 
Jeg tok ikke sjansen på å bruke glutenfri oreokjeks, da jeg aldri fikk svar fra produsenten på om den inneholdt soya... DA er det tryggest å lage kjeks selv... 

 Så fikk alle kakene er tynt lag med pisket erlet oppå og rundt kanten. 
Som nevnt tidligere, hadde jeg kjøpt fonfant for å ha på kaka. I og med at brudgommen ikke tåler nøtter/mandler, var marsipan utelukket, men da var fondant (Cacas) et godt alternativ. Også rosene og bladene er lagd av farget fondant (farger fra Cacas)
...det begynner å ta form...


Etter flere timer ved kjøkkenbenken, var Janne feridg med kakene!
De ble utrolig flotte, og både brudeparet og vi andre var imponerte...

Flere kommenterte at kaka smakte veldig godt. Den var frisk og god, og det var faktisk ikke brukt mer enn litt over 1 liter erlet i disse fire kakene, slik sett var den nok ikke like mektig som mange andre bryllupskaker. Den sprø sjokoladekjeksen passet godt sammen med bringebæra og vaniljekremen. 

Kakene ble "bundet sammen" med eføy, noe som gav den en enda større helhet.

VAKKERT!









8 kommentarer:

  1. Utrolig flotte kaker, at det går an....?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går an! Den både så flott ut - og smakte friskt og godt :-)

      Slett
  2. Nydelig bryllupskake! Lurer på om det er egg i denne kaken?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei.

      Det er egg i kaka, ja (dessverre - om du ikke tåler det). Jeg brukte min gamle, gode oppskrift på sukkerbrød som du finner i det første innlegget på bloggen (http://www.utenalt.com/2012/01/rullekake-og-bltkake.html). I Anne Spruklands bok "Frie kaker" er det oppskrift på sukkerbrød uten egg.

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com