lørdag 15. september 2012

Mascarponekrem x 2

Da vi var på harrytur i Sverige tidligere i sommer, kjøpte vi med en stor boks mascarponeost som jeg tenkte å bruke da vi feira 125-årsdag i august. Osten ble imidlertid bortglemt og gjenfunnet her om dagen. Så da har vi jo testet ut mascarponekrem i kveld...

Kremen er jo ikke egnet for dem som ikke tåler melk, med den er gluten- og soyafri. Noen tåler også litt ost, så da kan kanskje kremen brukes. Det er veldig mange ulike oppskrifter ute på nettet: med- og uten fløte, med- og uten lime/sitron, med- og uten vaniljesukker/vaniljestang, med - og uten melis... MEN her er de to typene jeg endte opp med:

Mascarponekrem med fløte:
250 g mascarponeost
1,5 dl fløte
2 ss sukker
4 ts vaniljesukker, gjerne med ekte vanilje, eller vaniljestang
3-4 ts sitronsaft

Pisk opp osten litt. Pisk fløten med sukker og vaniljesukker, men ikke helt stiv. Bland dette sammen og smak til med sitronsaft. 


Mascarponekrem uten fløte: 
250 g mascarponeost
3/4 dl melis
4 ts vaniljesukker, gjerne med ekte vanilje, eller vaniljestang
3-4 ts sitronsaft

Pisk sammen osten med melis og vaniljesukker. Smak til med sitronsaft. 

Vi spiste kremen sammen med fruktsalat. I den hadde jeg ananas (inkl. juicen), røde og grønne druer, røde epler, pærer og kiwi. I tillegg var det banan, sjokolade og rosiner i egne skåler.
Smakspanelet har testet begge kremene - og dommen har falt: den uten fløte syns vi var best :-) 
Jeg tror kanskje at kremen passer bedre på ei kake enn til fruktsalat. Personlig liker jeg nok bedre vaniljeyoghurt/vaniljesaus til fruktsalat, men her er det jo smak og behag.
I alle fall er osten omsider testet - og boksen er tom!

Fortsatt god helg!!!


3 kommentarer:

  1. Elsker denne kremen, så takk for oppskrift. Skal helt klart prøves i nærmeste fremtid.

    SvarSlett
    Svar
    1. ...det er jo så mange ulike oppskrifter, så jeg måtte bare prøve meg fram - og da ble det disse to utgavene...

      Slett
  2. .... Bringer minner! Jeg hadde jo dillet på slik krem en periode!

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com