fredag 21. september 2012

Vannbakkels

I min barndom hadde vi ofte vannbakkels, men det er noe jeg sjelden lager selv. Jeg prøvde en gang tidligere å lage "uten alt", men syns da at den ikke ble så vellykket, så derfor har jeg hatt lyst til å prøve igjen. 

Jeg brukte den "vanlige" oppskriften som utgangspunkt, men hadde i litt ekstra mel. Deigen oppfører seg litt annerledes enn når jeg har lagd de "vanlige", det er som om smøret skiller seg litt før jeg har i eggene, men det er mulig at det er forskjell på meltyper. Jeg får ev. teste annet mel senere. 

MEN: de ble vellykket - og de smakte godt - så da er jo egentlig allting vel :-)

VANNBAKKELS: 
2,5 dl vann
125 g Soft Spesial
160 g Semper finmix
4 små egg

Kok opp vann og margarin. Tilsett så melet og rør godt om. Ha i ett og ett egg - og rør godt mellom hvert egg, slik at deigen blir fast/seig. 
Sett deigen med skje på steikeplate (med bakepapir).
Steikes ved 200 grader i 25-30 minutter.

Ikke åpne steikeovnen mens vannbakkelsene steikes. Da faller de fort ned :-(
Når steiketiden er over, åpnes døren forsiktig.

Serveringstips: 
- smør på melis blandet ut i vann eller sitron
- strø på melis (bruk tesil)
- fyll dem med pisket krem/erlet eller annen fløteerstatning, med - eller uten bær
- fyll dem med vaniljekrem
- server sammen med is

Her er det mange muligheter, egentlig bare fantasien som setter grenser...

Lykke til med baksten - og god helg!
2 kommentarer:

 1. Hei! Så fantastisk å finne bloggen din! Vi har akkurat funnet ut at sønnen vår på snart 8 år har opp til flere matintoleranser. Her blir det full omlegging av kosthold med andre ord. Kommer til å følge deg videre for inspirasjon. Tusen takk for at du deler din erfaring!

  God helg!
  Hilsen Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er tøft å måtte snu om når det gjelder kostholdet, det har vi erfart, MEN heldigvis finnes det mange alternative produkter nå. Bruk etikettene eller søkefeltet, som ligger under dem, hvis du leiter etter noe spesielt.

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com