lørdag 29. september 2012

Kyllinggryte

Det har gått litt i ett denne uka, så blogginga har kun blitt i tanken... Vi er inne i en periode hvor vi prøver å spise opp rester og mat vi har i fryseren, men i ettermiddag/kveld har vi hatt besøk - og da serverte jeg kyllinggryte med ris.

Det finnes jo utallige varianter av kyllinggryte - og vi har vår type som vi liker godt. Heldigvis kan den lages "uten alt", og i og med at det var to allergikere som skulle spise, passet det godt med ei lettvint "uten alt"-gryte som også smaker veldig godt.... (syns jeg/vi)

I utgangspunktet var oppskriften med høns, men vi har nesten alltid brukt kylling. Oppskrifta her er uten gluten, melk og soya, men du kan selvsagt velge vanlig hvetemel, fløte og annen margarin/olje. 

Kyllinggryte (6-7 porsjoner)
700 g kyllingfilet
12-13 dl vann
3 ts salt

2-3 ss (50-60 g) Soft Spesial (eller annen margarin) eller olje
3 små løk
1,5 eple (gjerne et som er litt surt)
8 ss Semper finmix
1,5 dl ananasjuice
2-2,5 dl erlet eller annen fløte/melkerstatning som tåles
2 dl rosiner
ca 2 dl ananas
pepper
sukker
ev. mer salt
Ingrediensene - utenom melet - som ble avglemt under fotoseansen...
Kok kjøttet i lettsaltet vann. Fjern skummet som blir, for da blir kraften klarere. Kok noen minutter til kjøttet er mørt.


Smelt smør i en kjele og fres løk og eple noen minutter. Skal ikke bli brunt! Tilsett mel og rør rundt. Ha så i litt og litt kyllingkrafta + ananasjuicen, rør rundt og kok opp mellom hver gang. Ha så i kjøttet og rosiner og så erlet eller fløte/melkerstatning som du tåler. La det småkoke i 5-10 minutter, til melsmaken er borte. Ha i ananas og smak til med pepper, litt sukker og ev. mer salt. 

Server kyllinggryta gjerne med ris til. 

Retten har jo ikke så mye farge, men du kan selvsagt tilsette litt grønnsaker, ev. servere kokte grønnsaker eller salat til. 

God helg. 


2 kommentarer:

 1. Hei. Jeg har med stor interesse lest en del på bloggen din i det siste. Dette da jeg selv skal holde meg unna mange matvarer, og hos deg får jeg ideer til hva jeg kan lage.
  Nå har jeg også begynt å blogge selv, men vil jo gjerne spre mitt budskap om matintoleranse. Hvordan skal jeg få opp "Bli medlem på dette nettstedet" og angi forskjellige søkeord folk kan bruke for å komme til siden min. Blir veldig glad for tips. Takk for en flott side.

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager at jeg ikke har sett denne kommentaren. Enkelte ganger (ofte) så havner melding om kommentarer i "uønsket"-postkassen på mailen. Håper at det har ordnet seg med oppsettet/søkeord.

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com