torsdag 23. august 2012

Tomatsuppe

Tomatsuppe er enkel og god middag :-) Makaroni er en "selvfølge" at den må inneholde - og kokte egg smaker også ekstra godt. Nå har jo Toro kommet med en glutenfri tomatsuppe (melke/soyafri???), men den har jeg/vi ikke smakt, så den kan jeg ikke uttale meg om. Det kan vel hende at den som er hjemmelagd er best uansett - slik det ofte er med det hjemmelagde...

Det er godt med litt brød/flatbrød til - og da kan jeg anbefale Biri potetflatbrød eller f. eks. foccacia.
Denne porsjonen vil jeg tro er nok til 3 personer:
7-8 dl vann
jevning: 2 dl vann + 4 ss semper finmix
2 ss fond/buljong (gjerne grønnsakstype)
70-80 g tomatpure
litt ketchup (3-4 ss)
1 dl erlet (eller annen fløte/melk som tåles)
pepper/salt
3-4 ts sukker
____
70-80 g makaroni/pasta (jeg hadde bare penne i dag)
hardkokt egg

 Kok opp vann. Bland vann og mel til jevning og tilsett dette. Bruk gjerne en sil for å unngå melklumper i suppa. Kok opp. Tilsett makaroni/pasta og kok så mange minutter som den må ha for å bli kokt. Jeg brukte pasta (penne), og den trengte 7-8 minutter. Tilsett erlet og sukker og smak til med salt og pepper. 
Server suppa med hardkokte egg i båter (eggene er kokt i 10 minutter)
God middag!

4 kommentarer:

  1. Den nye tomatsuppen er både melkefri og soyafri! :) Skal prøves i dag! ;-)

    SvarSlett
  2. Den tomatsuppen som er gluten/melke og soyafri syntes jeg er mye bedre enn den vanlige :) Men som du sier hjemmelaget er jo klart best.. :) SÅ denne skal prøves neste gang jeg skal lage grateng :)

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com