tirsdag 7. august 2012

Verdens beste

Allergikaker (foto: T. Draugedalen)
I helga har vi feiret stort: 50 + 50 + sølvbryllup - og da må en selvsagt ha kaker... Når det kommer noen med allergi, er det viktig at også de får noe godt :-) Vi hadde sjokoladekake (Toro langpannekake), som sto på kakebordet med de "vanlige" kakene + bløtkake, gulrotkake - og verdens beste. Jeg lagde en mindre utgave av sistnevnte enn den vanlige store, og her kommer oppskriften til en liten langpanne (ca. 25x30 cm). Jeg delte denne i to - og brukte halvparten til festen. Den andre delen ligger i fryseren til en annen gang. 

Bunn: 
100 g Soft Spesial
100 g sukker
3 eggeplommer
100 glutenfritt mel (semper finmix)
1,5 ts bakepulver
4 ss risdrikk

Marengs:
3 eggehviter
150 g sukker

175 grader i 25 min
Bunn: 
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene. Bland mel og bakepulver og tilsett det vekselvis med risdrikk. 
 Ha bakepapir i en liten langpanne (25x30 cm). Det kan være lurt å ha litt olje under bakepapiret, slik at det ligger i ro. Fordel røra utover. 
Pisk eggehvitene og sukker slik at det blir stivt. Legg dette over bunnen og steik så kaken ved 175 grader i ca. 25 minutter.


Vaniljekrem: 
1 pose Freia vaniljesaus (koking)
2 ss sukker
1,5 dl vann
1 dl erlet

ca. 1 dl stivpisket erlet 

Bland pulver og sukker. Tilsett vann og erlet og kok opp under omrøring. Avkjøl sausen og tilsett litt stivpisket erlet. Jeg lagde som sagt halvparten av kaken til denne festen. Ta så den delen som skal brukes og del den i to. Legg den ene delen på et fat.
 Ha på vaniljekrem (så mye som du ønsker/liker)...
 ...og legg så den andre delen oppå. 

Server!


2 kommentarer:

  1. Takk for en fantastisk kveld på fredag!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. ...og takk for at du og Hege kom, kjære venner fra studietiden.

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com