Allergikaker (foto: T. Draugedalen) |
Bunn:
100 g Soft Spesial
100 g sukker
3 eggeplommer
100 glutenfritt mel (semper finmix)
1,5 ts bakepulver
4 ss risdrikk
Marengs:
3 eggehviter
150 g sukker
175 grader i 25 min
Bunn:
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene. Bland mel og bakepulver og tilsett det vekselvis med risdrikk.
Ha bakepapir i en liten langpanne (25x30 cm). Det kan være lurt å ha litt olje under bakepapiret, slik at det ligger i ro. Fordel røra utover.
Pisk eggehvitene og sukker slik at det blir stivt. Legg dette over bunnen og steik så kaken ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Vaniljekrem:
1 pose Freia vaniljesaus (koking)
2 ss sukker
1,5 dl vann
1 dl erlet
ca. 1 dl stivpisket erlet
Bland pulver og sukker. Tilsett vann og erlet og kok opp under omrøring. Avkjøl sausen og tilsett litt stivpisket erlet.
Jeg lagde som sagt halvparten av kaken til denne festen. Ta så den delen som skal brukes og del den i to. Legg den ene delen på et fat.
Ha på vaniljekrem (så mye som du ønsker/liker)...
...og legg så den andre delen oppå.
Server!
Takk for en fantastisk kveld på fredag!!!
SvarSlett...og takk for at du og Hege kom, kjære venner fra studietiden.
Slett