fredag 17. august 2012

Rask og enkel hverdagskake

På tirsdag fant jeg ut at hadde lyst til å bake litt, og jeg sjekket da min gode, gamle oppskriftsbok - og fant da oppskrift på "hverdagskake". Tenkte at den kunne passe bra å prøve gluten- og melkefri - og dermed var jeg i gang :-)

Jeg har hatt god erfaring med kokosmelk i kaker, så derfor prøvde jeg det denne gangen. I oppskrifta er det brukt koppe-mål (1,5 dl pr. kopp). Jeg prøvde melet Laila (se forrige innlegg), det er omtrent helt nytt for meg, så jeg vet jo ikke om det er noen forskjell på det og andre typer, f.eks. Semper, som jeg vanligvis bruker.  
Hverdagskake (liten langpanne)
4 kopper (6 dl/300 g) glutenfritt mel (eller hvetemel)
2 kopper (3 dl) sukker
1 ts kanel
3 ts bakepulver
2 egg
2 kopper (3 dl) kokosmelk (eller annen type melk)
5 ss (50 g) smeltet Soft Spesial (eller annen margarin)

200 grader i ca. 25 minutt

Bland det tørre. Sikt gjerne melet. Pisk eggene sammen med melka. Ha dette i det tørre sammen med smeltet smør. 
 Ha røren i en liten langpanne med bakepapir. Steik kaken og avkjøl den på rist.
Server kaken som den er....
...eller f. eks. med melis-strø

Slik kake passer også godt med karamellglasur. Bruk en sjokoladeglasur som utgangspunkt, men bytt ut  kakao med karamellsaus.

PS. Kaken smakte fortreffelig - og etter flere dager i en pose på kjøkkenbenken, er kaken fortsatt saftig og god :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com