lørdag 25. august 2012

Krydderkake

Krydderkake er noe som alltid smaker godt. Oppskriften (som jeg har fått fra ei dame som heter Ann-Catrine) er i utgangspunktet ikke gluten- og melkefri, men jeg har tilpasset den slik at den er "uten alt". Kaka er også uten egg, så da passer den for enda flere... 

Den kan også lages som sjokoladekake, da bytter en ut krydder med kakao. 
Til liten langpanne trenger man: 
(1 kopp = 1,5 dl)
1,5 kopp sukker
2-2,5 kopper glutenfritt mel (f. eks. Semper finmix)
1,5 ts natron
1,5 kopp kokosmelk
ca. 3/4 kopp (75 g) smeltet Soft Spesial
2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
ev. 1/2 ts allehånde (det hadde jeg ikke i huset...)
Bland alle ingrediensene og ha røra i en liten langpanne kledt med bakepapir. 
Steik kaken ved ca. 180 grader i 30-40 minutter. Avkjøl den før du har på glasur. 
Glasur: 
40-50 g smeltet Soft Spesial
2 ss karamellsaus
1 ss kaffe
1 ts vaniljesukker
melis til glasuren er passe tykk
Bland ingrediensene og smør den på kaka når den har blitt kald. Lag f. eks. mønster med en gaffel - eller ha på pynt som tåles
Kaka smaker godt med is til...
... eller bare som den er!
Den kan nytes inne...
...eller ute :-)

God helg!

11 kommentarer:

  1. *Hei Tove.

    Super blogg du har. Er ofte inne og kikker :)
    Har en liten bonus-gutt med cøliaki,så mange gode tips her.

    Klem fra Mona Mindrum Aasnes.

    PS: fin lundefuglkopp du har,har også en slik ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ut fra navnet er du vel fra Lovund, du også? Hyggelig at du er innom og finner noe nyttig :-)

      Slett
  2. Hei.
    Er så glad for at jeg fant bloggen din. Har en datter som ikke tåler gluten, melk, egg eller soya. Så denne kaken skal jeg prøve å bake i dag. Gleder meg.
    Hanna

    SvarSlett
    Svar
    1. Den smaker i alle fall godt. Sønnen vår tåler (heldigvis) egg, så de fleste oppskriftene er med det, men du finner noen andre oppskrifter uten egg: bl.a. banankake og krumkake og lettvinte wienerbrød som kan lages uten. Gjærbakst generelt funker bra uten egg (bruker som regel det bare til pensling. Erlet-isen kan også lages uten egg.

      Slett
  3. Det ble kryddermuffins. Deilige. Spent på om de faller i smak hos frøkna, men det tror jeg. Har ikke lagd glasuren enda, men den høres jo god ut. Gjærbakst pleier jeg ikke å ha egg i, i så fall eggerstatning. Har bakt kanelknutene dine også. Ble gode, men hevet ikke så mye som dine, sikkert pga egget. Erletis har vi allerede lagd i flere år siden hun aldri har tålt melk. Og den liker alle her i huset veldig godt, både de uten og de med allergi. :) men supert med en sånn blogg. Kommer nok til å sikke innom rett som det er å sjekke ut litt oppskrifter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Prøv litt bakepulver i deigen hvis du ikke har egg i. 1 ss tilsvarer visst 1 egg (har ikke prøvd selv, men kanskje jeg må gjøre det...)

      Slett
    2. Takk for tips. Det skal jeg prøve. :)

      Slett
  4. Mmmmm, denne kaka vår helt nydelig :) Fikk masse skryt og flere som påsto denne var blant de bedre krydderkakene de hadde smakt. Neste ut nå er snickerskake og fromasjkake bare Erleten kommer i hus :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra. Lykke til med neste test...

      PS. "Snickerskaka uten alt" var nesten bedre to dager etter at den var lagd...

      Slett
  5. Hei igjen :)
    Inne å kikker etter middagstips for dagen :)

    Ja,er fra Lovund. Datter av Gunn og Hermann. Like gammel som Svein :)

    Mona Mindrum Aasnes.

    SvarSlett
  6. Fikk mail om en kommentar på dette innlegget, men vet ikke om "Anonym" har slettet det selv - eller om det er noe fei. (alle kommentarene kommer også på mail)....

    I alle fall. "Anonym" hadde laget denne kaka med appelsinsmak - og det passer jo ypperlig i påska. Hadde brukt safta av 1/2 appelsin i røra, og glasueren: ca 80 gr smelta smør,100gr melkesjokolade,1/2dl kaffe,saften fra 1/2appelsin,og melis til passe konsistens.

    Godt tips :-)

    God påske fortsatt

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com