fredag 1. mai 2015

Eplekake

I dag får du oppskrift på en lettvint og god eplekake fra min gamle, gode oppskriftsbok. Jeg har tilpasset oppskriften til en liten langpanne - og jeg har selvsagt gjort den gluten- og melkefri. I tillegg er kaka uten soya og nøtter. 
Eplekake
75 g margarin/smør
1 dl melk, f. eks. rismelk
2 egg
2 dl sukker
3,5 dl glutenfritt mel, f. eks. Semper lågproteinmix
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 epler
sukker, kanel, perlesukker

* Kok opp margarin og melk, avkjøl et par minutter
* Pisk eggedosis av egg og sukker
* Bland alt det tørre
* Tilsett væsken og det tørre vekselsvis
* Rør sammen til en glatt røre 
* Ha røra i en liten langpanne, gjerne kledt med bakepapir
*Skrell eplene og del i biter
* Legg eplebiter oppå røra
* Strø over litt sukker, kanel og ev. litt perlesukker
* Steik kaken ved 175 grader i ca. 45 minutter
* Ta kaka ut av forma og avkjøl så på rist
Kaka smaker like godt ute på terrassen....
...som inne.

PS! Kaka var like god dagen derpå :-)

God helg fortsatt!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com