søndag 26. april 2015

Pinnebrød med grovt mel og gulrot

Det våres ute! Sola skinner! Livet er bra!

Vi har hatt en periode med flott vær her i Telemark, men fredag og i går hadde vi litt gråvær med regn - noe som var godt for jorda. Det begynte å bli veldig tørt ute, men nå har altså jorda fått litt væte, og det har blitt merkbart grønt ute de siste to dagene.

Vi hadde også fint vær da det var påske, og da vi hadde besøk 2. påskedag, tenkte jeg at det passet greit å teste ut pinnebrød med gulrot. Selv om vi tre som var her da, tåler både gluten og melk, satt vi her og grilla og spiste gluten- og melkefrie pinnebrød :-)

Jeg har brukt min faste pinnebrødoppskrift som utgangspunkt (den slår alltid an), men jeg ville altså prøve med gulrot i dag. Pinnebrødene inneholder bl.a. sukker og kanel, så det er dessertutgave, men dette kan nok droppes om du vil ha dem til pølser. 

Pinnebrød med grovt mel og gulrot
ca. 5,5 dl grovt mel
2 dl havregryn
3/4 dl sukker
1 ss certo frysepulver (ev. fiberhusk)
1/2 ts salt
1/2 ts natron
1/2-3/4 ts kanel
100 g finraspet gulrot
100 g smelte (melkefritt) smør
2 dl vann

* Knus gjerne havregrynene hvis du vil ha dem litt mindre 
(Jeg bruker kniven på foodprosessoren)
*Bland resten av det tørre med havregrynene
(Jeg liker ikke smaken av fiberhusk, så jeg bruker som regel certo frysepulver istedenfor. Husk å blande det godt med sukker/det tørre)
* Rasp gulrot på den fineste delen på rivjernet
* Tilsett gulrot, smeltet smør og vann 
* Bland sammen til en passe fast deig som kan knas/arbeides med
(tilsett ev. litt mer vann/mel hvis deigen er for fast/løs)
* Jeg lager ofte ferdige små boller som passer til et brød
* Deigen kan fryses - og er like god å bruke senere
* Trill deigen ut til en pølse og rull den på en pinne
* Man kan også ta en deigklump og bare klemme den rundt pinnen
* Nam, nam: nydelig kaffemat/dessert :-)
* Hvis man ikke syns man får nok sukker slik pinneprødene i utgangspunktet er, kan man snurre dem i litt ekstra sukker og kanel. Det kan være lurt å ha dette i en pose
Ut på tur - aldri sur!
- Terrassen og hagen er kjekke å ha

Salt & Sweet catering as
PS. Janne, som er på besøk her, driver cateringfrima sammen med venninna si, Diana, i Drangedal. De holder til på Holte Gård der det bl.a. drives med oppdrett og slakting av ender, gjess og kylling. 
Låven gårdsmat finner du utsalg av produkter fra gården, og her finner du også Salt & Sweet catering as - catering og bakeri. 

De leverer mat til selskaper og ulike anledninger, og har også selskapslokaler på gården (bryllyp, fødselsdager, konfirmasjoner +++). Det er mulighet for take away-mat, og du kan også stikke innom og kjøpe med deg brød, kaker og andre godsaker (åpent fredager 10-19).

Om du trenger glutenfri mat, er de flink med også det. Hjemmebakete glutenfrie brød, pølsebrød ol. har de alltid på plass i fryseren, og de har også kaker ol. De kan også tilpasse andre allergier. Ta en titt på Facebook-sida deres - og la deg friste - og ta turen innom Låven Gårdsmat hvis du er i Drangedalsområdet :-)


Ha en fin søndag fortsatt!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com