lørdag 6. desember 2014

Havreflarn

I år fant jeg ut at jeg ville lage noen havreflarn til jul. Disse kan lett lages gluten- og melkefri ved å velge glutenfri havregryn og melkefri margarin. Oppskriften jeg har brukt, er hentet fra Tine, og du finner den her. Dessverre er det egg i disse, men jeg har en oppskrift hjemmefra som heter Havrekaker, og disse tror jeg må være noe lignende, men de er uten egg. Kanskje jeg prøver disse en annen dag...
Havreflarn (ca. 45 kaker)
150 g melkefri margarin
200 g glutenfri havregryn 
2 egg
250 g sukker
2 ts bakepulver
------
200 grader i 6-7 minutter

I og med at de glutenfrie hvaregrynene er så store, knuste jeg dem i foodprosessor, men jeg vil prøve å lagde med hele havregryn neste gang (kanskje i morgen eller mandag). Før i tiden var det visst bare slike store havregryn, og da var det det folk brukte...
* Smelt margarin og hell det over havregrynene
* Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker
* Strø over bakepulver og ha så i blandingen med havregryn og margarin
* Bland alt godt, f. eks. med en slikkepott

* Legg deigen med teskje på steikebrett med bakepapir
* Husk å ha god plass mellom kakene, de flyter ut...

* Steik ved 200 grader i 6-7 minutter, til kakene begynner å bli litt brune i kantene
(Følg nøye med, de kan fort bli for brune)

* Det ene brettet ble bra, på det andre ble kakene litt mørke + at de fløt sammen. Jeg satte de nok litt for tett... 

* Avkjøl kakene på steikebrettet til de er harde nok til å legges over på rist
* Når kakene er helt avkjølte, legges de over i tett kakeboks

Nydelige sprø havreflarn til kveldskaffen .


Ha ei god helg fortsatt!

PS! Hvis du ønsker å ha en buet fasong på havreflarnene, 
kan de legges f. eks. på et kjevle mens de er lunkne


1 kommentar:

  1. Veit ikkje om det spelar noka rolle. Men skal havregryn og marg. opp i eggedosisen eller omvendt?

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com