onsdag 3. desember 2014

Havrekjeks: søte og gode

I fjor lagde jeg havrekjeks med utgangspunkt i oppskriften fra mamma (du finner fjorårets oppskrift her, både "uten alt" og "med alt"). Mannen min lager disse kjeksene både til jul og ellers i året - og de er helt nydelige! Hvis du tåler melk, vil jeg anbefale å ha brunost på dem, men de smaker også godt med syltetøy, f. eks. morellsyltetøy - eller uten noe i det hele tatt. Kjeksene er søte og gode i seg selv. 

I år har jeg gjort litt om på oppskriften, og jeg syns disse ble bedre enn de fra i fjor. Forskjellen på oppskriften er at i år har jeg brukt rismelk i stedet for kokosmelk, og bare Semper finmix. I fjor brukte jeg også litt jyttemel. 

Jeg har lagd ca. 1/3 oppskrift


Havrekjeks (ca 25 kjeks)
80 g glutenfri havregryn (jeg knuste dem litt)
ca. 80 g Semper finmix
80 g sukker
80 g melkefri margarin (jeg brukte melange uten melk/soya)
3/4 ss Certo frysepulver (gjør deigen litt seigere)
1,5 kryddermål natron
1,5 kryddermål hornsalt
1/2 dl risdrikk
-----
180 grader i 8-10 minutter


* Knus havregrynene i foodprosessor om du syns de er for store
* Bland alt det tørre
* Smuldre i den kalde margarinen (ev. bruk foodprosessor)
* Ha i melk og bland godt

* Deigen blir bedre å bake om den får stå kaldt et par timer, men det går også greit å bake
med en gang (jeg bakte den ut med en gang)
* Ha deigen over på benken og kna den godt sammen
* Ha i mer mel om det trengs

* Kjevle deigen og stikk ut kjeks
* Steik ved ca. 180 grader i ca. 10 minutter
* Avkjøl på rist


 Server kjeksen med f. eks. syltetøy - eller brunost om du tåler det.

Ha ei god adventsuke fortsatt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com