onsdag 24. desember 2014

God jul

Da er dagen kommet! 
24. desember, alt er klappet og klart - i alle fall nesten. 
Oppskrift på deilig brød kommer etter hvert
I går hadde vi fullt hus da vi hadde vår tradisjonelle lillejulaftengrøt med hele familien, et vennepar og reservebesteforeldrene til ungene. Da ungene kom på formiddagen, var det kaffe, tykklefse og småkaker. 

Havrekaker, også uten egg
Havrekjeks
Havreflarn
Familien vokser jo - og i år var vi 18 til bords. Risgrøt med- og uten alt, med mandler i den "vanlige" og et bit fox i den melkefrie (sønnen vår tåler heller ikke nøtter - og har forøvrig aldri likt det). I tillegg hadde vi rømmegrøt. Først risgrøt og så litt rømmegrøt på toppen (om man tåler det): nam, nam.

Risgrøt uten alt


 Etterpå var det kaffe og sjokolade, og til slutt fikk vi julegave fra to av barnebarna våre: puter som de hadde tegnet på :-)
Potetemelskaker
Krumkaker og "flatkaker"
Peppernøtter
Nå skal det lages riskrem, med- og uten alt, og så blir det feiring med sønn og svigerdatter og deres vesle frøken. 2. juledag samles alle her og da skal vi lage tapas. I går lagde jeg vårruller "uten alt" - og sønnen vår ville helst bare ha dem i går + at han har planlagt å spise mange 2. dag. De ble visst kjempegode, så da kommer det oppskrift på dem etter hvert. 


Jeg håper at du får en fin dag, uansett om du feirer den alene eller sammen med andre. Kos seg med god mat, med - eller uten alt, og nyt dagene. 

GOD JUL!

3 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com