lørdag 13. desember 2014

Havrekaker - også uten egg

I min gamle oppkriftsbok fant jeg en oppskrift på havrekaker som jeg nå har lagd "allergivennlig". Det som er så kjekt med disse kakene, er at de også er uten egg - og da var det bare å bytte ut mel og smør...

Jeg lagde bare halv porsjon denne gangen, og da ble det ett steikebrett, men oppskriften under er imidlertid på en hel porsjon. 


Havrekaker (to steikebrett)
2 kopper havregryn 
1 kopp Semper finmix eller annet mel (hvetemel) som tåles
1 kopp sukker
1 ts kanel
1/2 ts nellik
2 ts bakepulver
1 kopp smeltet (melkefri) margarin
4 ss risdrikk eller annen melk som tåles
------
170-180 grader i 15-20 minutter

(jeg regner en kopp som 1,5 dl)


* Bland alt det tørre

* Ha i smeltet smør/margarin og risdrikk/melk

* Bland alt til en "middels fast" deig

* Deigen settes med teskje på steikebrett, kledt med bakepapir

* Steik havrekakene ved 170-180 grader i 15-20 minutter

Enda en "uten alt"-sort i boks

(dvs. etter å ha sendt noen hjem med allergikeren vår, er det bare noen få igjen på et glass...)

Ha en god dag!




4 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com