I min gamle oppkriftsbok fant jeg en oppskrift på havrekaker som jeg nå har lagd "allergivennlig". Det som er så kjekt med disse kakene, er at de også er uten egg - og da var det bare å bytte ut mel og smør...
Jeg lagde bare halv porsjon denne gangen, og da ble det ett steikebrett, men oppskriften under er imidlertid på en hel porsjon.
Havrekaker (to steikebrett)
2 kopper havregryn
1 kopp Semper finmix eller annet mel (hvetemel) som tåles
1 kopp sukker
1 ts kanel
1/2 ts nellik
2 ts bakepulver
1 kopp smeltet (melkefri) margarin
4 ss risdrikk eller annen melk som tåles
------
170-180 grader i 15-20 minutter
(jeg regner en kopp som 1,5 dl)
* Bland alt det tørre
* Ha i smeltet smør/margarin og risdrikk/melk
* Bland alt til en "middels fast" deig
* Deigen settes med teskje på steikebrett, kledt med bakepapir
* Steik havrekakene ved 170-180 grader i 15-20 minutter
Enda en "uten alt"-sort i boks
(dvs. etter å ha sendt noen hjem med allergikeren vår, er det bare noen få igjen på et glass...)
Ha en god dag!
:) Så gode ut
SvarSlettBarndomsminner...
SlettNå ska eg baga her på Tegle og.
SvarSlettTakk for oppskrift, nå igjen :)
Lykke til med bakingen - og ha ei god adventstid fortsatt :-)
Slett