fredag 28. november 2014

Aprikoskompott: åpnet fra toppen...

Lettvint og god, gammeldags dessert


"Er den lagd fra bunnen?" spurte mannen min. "Nei, den er åpnet fra toppen...", svarte jeg :-)

Hva snakker jeg om? 
Jo, ferdiglagd aprikoskompott fra butikken: lettvint og godt - og bare å åpne toppen av pakken! 

Kompott er en dessert med gode minner fra barndommen, og noen ganger får jeg så lyst på det. Jeg hadde altså aprikoskompott stående i skuffen, og da ble det skikkelig god, gammeldags dessert for et par uker siden. Jeg skal lage det fra bunnen en dag, men enn så lenge har jeg bare åpnet den fra toppen... 


Når det gjelder tilbehør, kan du velge den melken som du liker/tåler eller bruke vaniljesaus, med- eller uten alt. 


Til kompotten hadde vi både Piano vaniljesaus og fløtemelk (blanding av melk og fløte), i og med at vi tåler det. Jeg holdt en knapp på sistnevnte, det er kanskje noe mied barndomsminnene... Litt sukker må det også være til. Det skal knase litt når man spiser desserten :-) 


Nam, nam. Ikke laget fra bunnen, men åpnet fra toppen, og godt likevel :-)

----------------
Det blir litt lite tid til blogging om dagen, da det er mye annet som skjer og jeg har vært lite hjemme... 

Men: nå er det forberedelse til årets store happening i menigheten, nemlig Barnas Juleverksted. I fjor kom det 140-150 unger + masse foreldre/voksne og mange flinke ledere, og da blir det bl.a. servert boller og risgrøt. De som ikke tåler den "vanlige" utgaven, skal også få - selvsagt. Så nå er jeg i gang med å bake melkefrie boller og koke melkefri grøt som vi varmer opp. I tillegg skal jeg bake gluten- og melkefrie boller i morgen. 


Ha ei god adventshelg!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com