tirsdag 4. februar 2014

Browniecookies

En dag fant jeg ut at jeg hadde lyst på browniecookies! Grunn? Jo, jeg så en Toro-pose i butikken med akkurat dette. I og med at den ikke var gluten/melkefri, fant jeg ut at jeg heller måtte lage selv. Først tenkte jeg at jeg skulle bruke Regal brownies som utgangspunkt, men jeg endte opp med å lage det fra bunnen. 
Jeg lette litt på nettet etter ulike oppskrifter, og endte opp på Manuela Kjeilens blogg Passion 4 baking. Her fant jeg oppskrift på Brownie Cookies With Peanut Butter Frosting, og da brukte jeg denne oppskriften som utgangspunkt. 

Jeg måtte selvsagt bytte ut noen av ingrediensene:  
smør > Soft Spesial
mørk sjokolade/"sjokoladeknapper" > COOPs mørke kokesjokolade
hvetemel > Semper fin mix. 
vaniljeekstrakt > 2 ts vaniljesukker
(hvor får man forresten kjøpt vaniljeekstakt?). 

Jeg droppa peanøttfrostingen - jeg var nemlig bare interessert i kjeksene....

Browniecookies (25-30 stk, avhengig av størrelsen)
350 g sjokolade (jeg brukte COOPs mørke kokesjokolade)
40 g smør
2 egg
150 g sukker
2 ts. vaniljesukker (1 ts vaniljeekstrakt)
35 g Semper fin mix (annet glutenfritt mel/hvetemel)
¼ ts. bakepulver
-------------
180 grader i 8-10 minutter

Smelt 200 g sjokolade med smøret. Resten av sjokoladen hakkes og blandes inn til slutt.
Når sjokoladen og smøret er smeltet, settes den bort mens du ordner resten.
Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker/vaniljeekstrakt.
Eggedosesen skal piskes godt, ca 15 minutter. 
Bland mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Tilsett så sjokoladeblandingen og den hakkede sjokoladen. 
La røra stå i 10 minutter i romtemperatur. Da blir røra litt fastere. 

Sett så røra med skje på steikebrettet (jeg brukte dessertskjeer).
Den siger litt utover, så ikke sett dem for tett. 
Steik i 8-10 minutter ved 180 grader.
Skal du ha frosting på, er det lurt å la kjeksene stå en halv times tid før du legger den på
(frosting: se oppskriften på Manuelas blogg)

Browniecookies og en god kopp kaffe: nam, nam. 


3 kommentarer:

 1. Disse har jeg også bakt, men med peanutfrostingen :-) Nyyyyyydelig :-D Jeg kjøpte vaniljeekstrakt av merket Wilton i en forretning på Byhaven i Trondheim. Cakas, kanskje den het, mulig de har nettbutikk også :-) Om dere har en Traktøren butikk der du bor, så er det en god sjanse for at du finner det der :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mari. Vi har ikke Traktøren her, men Meny har en del Cacas-produkter, så da skal jeg sjekke om de har det. Hvis ikke de har, kan jeg sjekke Kitch'n når jeg er i Skien/Stathelle :-) De har mye fra Cacas - mener jeg. Takk for tipset!

   Slett
  2. Fant vaniljeekstrakt på Kitch'n i dag, så nå er det i hus :-)

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com