fredag 7. februar 2014

"Hvit pizza"

Jeg/vi har ved et par anledninger spist "hvit pizza" når vi har besøkt vårt datter, Rebekka, og hennes mann. Vi fant ut at det ville vi prøve som "fredagspizza" i dag, men jeg husket ikke helt i hvilken rekkefølgen ingrediensene skulle legges på, så jeg måtte på hennes blogg for å finne oppskrift

Jeg hadde to halve pizzabunner i fryseren, så jeg brukte den ene i dag. Bunnen jeg brukte er "med alt", men her kan du selvsagt velge glutenfri utgave. 

Det er (dessverre) melkeprodukt i pizzaen, både crème fraîche, mozarella og norvegia. Det går sikkert fint å bruke noe annet enn crème fraîche som saus. Kanskje det går med smør? Eller pesto (= grønn pizza?) - eller selvsagt kan man bruke tomatsaus (= rød pizza?). Når det gjelder osten, finnes mozarella av bøffel og det finnes også erstatningsoster, f. eks. soyaost. De fleste med melkeallergi tåler litt gulost, men her kan det være store forskjeller på hva en kan spise. 
Hva trenger du?

* Pizzabunn
________________
* crème fraîche (jeg brukte lett utgave)
* krydder (f. eks. blandingskrydder og fersk basilikum)
* maldonsalt/fingersalt
* spekeskinke
* tomat (jeg brukte små Juanita-tomater)
* rødløk
*mozarella 
* ev. gulost

Smør crème fraîche på bunnen og strø på litt krydder: her har jeg brukt fersk basilikum og Natvigs blandingskrydder (NB: Inneholder soya og fisk). Man kan også blande krydderet i crème fraîchen, men vær obs på at den kan bli veldig tynn om en rører mye i den....
Legg på spekeskinke, enten i hele skiver, strimler eller biter. Del tomat i skiver og legg dem også på. 
Del rødløk og mozarellaen i tynne skiver/biter og legg på. 
Ha ev. på litt raspet gulost. 
Steik ved 225 grader. Bunnen min var halvstekt, så jeg stekte pizzaen i ca. 10-15 minutter. Hvis bunnen er rå, må den ha litt lengre tid. 
Deilig kveldsmiddag: "hvit pizza" - og eplemost fra Egge gård i Lier

God helg til dere alle!

Selv skal jeg på Sønstebøtunet (kjøpesenter) her i Bø for å steike "OL-vafler" et par timer i morgen formidddag. I og med at jeg er med på dette, blir det selvsagt også vafler "uten alt" :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com