lørdag 16. november 2013

Blondecrêpes med is og nyrørt jordbær

Jeg har før skrytt av bloggen Torilds mat og har inspirasjon til dette innlegget derfra. Torild har en oppskrift på blondecrêpes med krem og syltetøy, og da har jeg selvsagt lagd en "uten alt"-vri. 

Vi hadde besøk av allergikeren på mandag, og da skulle jeg teste ut et nytt pizzamel. Jeg tenkte jeg skulle være flink og lage pizzabunnene etter oppskriften på pakken, men de falt ikke helt i smak... I tillegg til at det skulle være honning i bunnen, var det også ingefær i melet, og vi fant ikke helt ut hva det var som gjorde at det ikke smakte. Så vi får se hva vi gjør med den andre bunnen som ligger i fryseren...

I alle fall ble det ikke det store inntaket av pizza, så derfor ble heller litt større utgave av desserten. Jeg har brukt vanlig pannekakerøre, for det er bare "fasongen" som er annerledes. Allergikeren spiste erlet-is til, mens vi andre to hadde "vanlig" vaniljeis. Jeg hadde kjøpt fersk jordbær som jeg delte i biter og blandet med litt sukker. Friskt og godt selv om det var utenlandske bær.

Blondecrêpes (pannekakerøre)
2 dl semper finmix
2 ts vaniljesukker
1,5 ss sukker
1/2 ts salt
4 dl risdrikk
2 egg
* Sikt og bland alt det tørre. 
* Ha i risdrikk og bland godt slik at det blir en klumpfri røre. 
* Ha til slutt i egg. 
* La røra stå 15-20 minutter. 

Hvis røra blir for tykk, er det bare å tilsette mer risdrikk, ev. vann
Hell den gjerne røra over i ei mugge, da er det lett å få fine "blonder". Smelt litt Soft spesial i panna og hell røra i ulike mønstre. Snu og steik på andre siden. 
Jeg stekte i ei lita panne og beregnet to-tre til hver. Resten av røra stekte jeg pannekaker av - og sendte med allergikeren hjem slik at de kunne ha til kveldsmat. 
Server med f. eks. is og nyrørt jordbær. Fremst er det erlet-is med jordbær, mens de andre to er med "vanlig" vaniljeis. 

Nam. nam. 

Hvis du vil ha en vanlig variant, er det selvsagt bare å bytte ut glutenfritt mel med hvetemel og risdrikk med melk. 

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com