tirsdag 8. oktober 2013

eple-og vanilje(saus)kake

(Jeg sliter litt med hva jeg skal kalle kaka -og i og med at innlegget ble skrevet på mac'en min -og publisert fra iPaden, får jeg ikke redigert navnet lenger nede...)

Her om dagen dag kom jeg over en blogg: Olavs kulinariske verden, og der fant jeg oppskrift på en enkel kake: vanilje(saus)kake. Det kan virket som at det er en gammel, kjent oppskrift, for det var en kommentar der som antydet det. 

I oppskrifta var det både hvetemel og melk (soya, hvis en bruker margarin), men jeg har selvsagt gjort en vri på dette. 

I og med at jeg ikke hadde, eller orka å lage, melkefri vaniljesaus, så brukte jeg Piano vaniljesaus. Og: i og med at det allerede var melk i vaniljesausen, brukte jeg vanlig soft flora, dvs. at det også ble soya i den. Jeg skal imidlertid prøve en utgave uten melk (og soya) senere. Supert er det at kaka er uten egg!

I oppskrifta var det et tips om at at en sikkert kunne toppe kaka med eplebåter, og da tok jeg rett og slett og la epler på halve kaka, slik at jeg fikk to kaker i én. 

Vanilje(saus) - og eplekake
5 dl vaniljesaus (romtemperert)
125 g smeltet smør/margarin (jeg brukte soft flora)
250 g sukker
400 g Semper finmix
3 toppete ts. bakepulver
2 ts vaniljesukker

Bland det tørre og ha i smeltet smør/margarin og vaniljesaus
Ha røren i en form, 28 cm, gjerne med bakepapir i bunnen. 
Strø på sukker og kanel hvis du bare vil ha en vanilje(saus)kake. 
Hvis du vil ha eplekake, deler du eplene i båter og fordeler dem over - og strør så på sukker og kanel (jeg brukte to epler på halve kaka)
 Steik kaka ved 175 grader i ca. 40 minutter. 
Her er kaka klar til å spises, ca. en time etter at jeg bestemte meg for å bake. 
Jeg serverte kaka med litt pisket krem (fra boks), men is smaker nok også godt til. Ellers så er kaka god "bar", som den er :-)




6 kommentarer:

  1. Nam! Den ble jeg inspirert til å prøve:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper du liker den når/hvis du prøver den.

      Jeg skal også prøve den melkefri etter hvert...

      Slett
  2. Den kaka så utrolig god ut! Men har du prøvd å lage den melkefri også? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei.
      Jeg har ikke rukket å prøve den melkefri ennå (vært ei ukes tid i Spania...), men skal gjøre det en dag :-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com