fredag 25. oktober 2013

Sjokoladekake uten egg - et lite prøveprosjekt...


Jeg skulle lage en sjokoladekake uten egg til i morgen (foreldredag/fest på skolen hvor jeg jobber), og da fant jeg ut at jeg ville prøve en annen utgave enn Crazy Cake, som jeg har brukt som utgangspunkt for flere kaker (eplemuffins, gulrotkake - og gulrotmuffins her om dagen). 

Denne gangen valgte jeg å bruke oppskrifta på krydderkake, som jeg har lagt ut tidligere, i og med at det sto i oppskrifta at den kunne lages som sjokoladekake. Jeg er ikke sikker på om jeg ble helt fornøyd… Det er mulig at kokosmelka var problemet, for den hadde stått i kjøleskapet og var veldig tykk. Jeg bytta også ut smeltet smør med olje, og det er mulig at dette også hadde noe å si. 

MEN: kaka ble god, så det er mulig at følelsen var feil. Jeg kunne kanskje valgt en mindre form, eller lagd mer røre, for å få den litt høyere, men det gjorde jeg altså ikke. 

Sjokoladekake "uten alt", også uten egg (liten langpanne)
5 dl semper finmix (eller annet glutenfritt mel)
2 dl sukker
3 ts vaniljesukker
2 ts natron
2 ss kakao
1,5 dl olje
2,5 dl kokosmelk
---------
ca. 180 grader i 25-30 minutter
Bland det tørre og ha i kokosmelk og olje. Bland godt og ha røren i en liten langpanne, kledt med bakepapir. Stek kaken ved ca. 180 grader i 25-30 minutter. 
Avkjøl kaken litt på rist. 
Glasur: 
50 g Soft Spesial
1 ss kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukekr
250-300 g melis
Smør glasuren på kaken. Den kan gjerne være litt lunken, for da er det lettere å få glasuren utover. Kaka mi var helt avkjølt, så jeg måtte ha en kniv i varmt vann for å få glasuren smurt godt utover. Pynt kaka med kakestrøssel - eller lag mønster med f. eks. en gaffel. 
Klart for kaffi og kake "uten alt" :-)

-----------

Jeg lager ikke alltid bare én sort… Samme dagen som jeg lagde sjokoladekaken, lagde jeg også "Snickerskake" uten alt. Jeg har tidligere lagd en som ligner denne (oppskriften finner du her), men da brukte jeg saltkringler i mangel av kjeks, og da var den litt tungstekt. Nå brukte jeg saltkjeks. Kaka her er uten gluten, melk, soya og nøtter. Sistnevnte er erstattet med salte gresskarkjerner og solsikkekjerner (denne gangen kjøpte jeg ferdigsalta gresskarkjerner). 

Det er ganske utrolig, men den smaker som kaka med peanøtter :-)
Kaffe og to typer nystekte kaker. Ikke verst. 

God helg!

Da jeg var lita, sa forledrene mine at jeg lignet min mormor, for når det var helg, og huset var vasket, kunne hun starte opp med å bake… Jeg hadde utallige matprosjekt i min barndom og ungdom, også i helgene: baking, trollkrem, pop corn, karamellaging... OG jeg er vel ikke blitt noe bedre. Etter å ha vaska soverom og støvsuga kjøkken, stue + + + , satte jeg i gang med å bake enda mer til i morgen (må jo tenke på dem med allergi/intoleranse): sjokoladekake (Toro) og melkefri snickerskake (med gluten og nøtter). 

1 kommentar:

  1. Nam sier bare jeg. :D Sjokoladekaka med kokosmelk skal vi definitivt prøve for jeg er ikke så gla i Crazy for jeg syns den er for mørk.

    Kan jeg utfordre deg til å prøve å lage Snickerskaka uten egg?

    God helg. :D

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com