tirsdag 15. oktober 2013

Havets skattekiste

Retten kan lages uten melk og gluten ved å bruke melkefri maragrin og glutenfri soyasaus. 
Soyasausen kan erstattes med vann/kraft/mer margarin, ev. en annen saus du tåler.

Jeg har prøvd mange ulike typer fiskeretter: fisk i form, fisk i folie, fisk på grillen, fisk i ovnen, stekt fisk, kokt fisk, fiskegrateng, fiskegryte (se under etiketten "middager" for diverse oppskrifter som ligger her på bloggen)... Jeg har også prøvd å lage "havets skattekiste", som jo er veldig populært, men jeg har slitt litt med at de har trengt lang steketid. Grunnen har nok vært at jeg ikke har tilsatt væske. 

Det har gått en del reklame på TV for akkurat denne retten, og da tenkte jeg at jeg fikk prøve å lage den etter oppskrift, og som tenkt - så gjort!
Batteriene i vekta hadde svikta, så jeg fikk ikke veid fisken, men jeg tok to fileter/biter av hver sort fisk: laks, torsk og sei (vi var tre voksne som spiste). Når det gjelder grønnsaker, så det så mye ut da jeg hadde kuttet det opp, men vi kunne godt hatt mer av både det og fisken. Jeg lagde to "skattekister" til hver. 
Deilig fisk, men kanskje litt lite

HAVETS SKATTEKISTE
Velg fisk og grønnsaker som du liker. 
Jeg brukte: 
* fisk: laks, sei og torsk (biter, ca. 2x2 cm)

* gulrot (tynne skiver)
* løk (biter)
* potet (tynne skiver)
* brokkoli (små buketter)

* smør
* soyasaus 
* salt
* pepper

Bruk Soft Spesial (eller olje) om du ikke kan ha melk/soya. Det blir mye kraft i skattekistene, så du kan kutte soyasaus og heller bruke litt ekstra smør/olje, eller litt vann, og ha på litt ektstra krydder. Det finnes ellers glutenfri soyasaus om du ikke kan ha den "vanlige" utgaven, som det er gluten i. 

Smør folie med litt smeltet smør eller olje. 
Legg oppi grønnsaker og fisk oppi. Ha på soyasaus, litt salt og pepper (vær obs, soyasausen er også salt) - og til slutt legger du en klatt smør på. Pakk sammen og steik ved 200 grader i ca. 15 minutter (alt etter tykkelsen/størrelsen på bitene på ingrediensene)
Det ser litt kjedelig ut når en skal servere....
..., men så åpenbares skattene... 
Det både ser godt ut - og det smakte også veldig godt. Vi hadde hjemmelagd flatbrød til ("med alt"), men om du ikke kan ha dette, smaker Odin potetbrød veldig godt. 
__________________

Ja, skattekistene smakte så godt at vi gjerne kunne hatt litt mer, men vi fant ut at vi hadde plass for dessert, så derfor fylte vi på med det... Det ble ellers mye god kraft i kistene, så vi ble enige om at det kunne vært greit å hatt f. eks. kokt potet (for å mose) eller et godt brød til, slik at vi kunne fått krafta med mens vi spiste. Nå ble den spist med skje...

5 kommentarer:

 1. Dette står på menyen her i morgen. :D

  Men du, hvor får du kjøpt Odin flatbrød? Ingen av butikkene her har de (Spar, Kiwi, Rema og Prix)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kjøpt både på Meny og Spar her i Bø og omegn. Mener også at jeg har sett på en KIWI-butikk, men er usikker på om jeg blander... Vet også at Ultra har, men de butikkene finnes ikke så mange steder. Hvis de ikke har på Spar, kan de nok ta inn. Det koster litt, ca. 100 kr for en pakke, men det er kjempegodt :-)

   Slett
 2. Da skal jeg stikke innom Meny neste gang jeg er i nærheten der.
  Tusen takk. :)

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com