søndag 9. juni 2013

Deilig dessertkake - gjesteblogger Rebekka

Denne helga bare farter jeg. Jeg har funnet ut at det blir ca. 80 mil i "nærområdet" mellom fredag morgen og søndag kveld!?! Kviteseid, Stathelle, Fyresdal, Porsgrunn, Kragerø - og så har vi jo vært innom Bø et par ganger på disse milene...

På fredag ettermiddag/kveldvar vi i familiebursdag hos barnebarnet vårt, Thea, som blir 4 år på tirsdag. Der fikk vi blant annet servert en kjempedeilig dessertkake/sjokoladekake. I og med at kaka var gluten/melkefri, fant jeg ut at den måtte jeg ha oppskrift på her på bloggen (den er med egg, så for deg som ikke kan ha det, anbefaler jeg f. eks. Crazy Cake). 

Da jeg spurte datteren vår, Rebekka, om å få oppskrift på den, tilbød hun seg å legge den inn her på bloggen, så derfor er hun gjesteblogger i dag. Det er jo hun som skal ha æren for denne bloggen. En januardag i fjor, sendte hun en link til mig via Facebook - og da var det til denne bloggen. Oppsett, betaling, bilde, brukernavn og passord var ordnet - og i tillegg hadde hun kopiert over de innleggene om allergimat jeg hadde lagd til hennes blogg. Hun står imildertid bak bloggen "Mer enn bare ord" - og driver på litt høyere nivå enn meg.... 

MEN i alle fall: her får du oppskrift på den deilige kaken - presentert ved Rebekka :-)

SJOKOLADEKAKE MED FIRE INGREDIENSER

Hei, hei :) Og takk for muligheten for å få lov til å være gjesteblogger! :)

I helgen laget jeg to ulike typer av denne kaken, etter at jeg fant oppskriften hos Hege. Den ene laget jeg  allergivennlig slik at min bror kunne spise den. Da brukte jeg coop sin mørke kokesjokolade som han tåler, også brukte jeg soft spesial smør - som han tåler. Den andre kaken laget jeg med lys kokesjokolade og ekte meierismør. Begge ble veldig gode og veldig populære så da er det det smak og behag hva man liker best, og ikke minst hva man tåler.

Du trenger: 
★ 200 gram coop mørk kokesjokolade (<-- min bror tåler denne)
★ 250 gram smør (Mor bror tåler soft spesial)
★ 225 gram sukker
★ 6 store egg

★ smør og sukker for å smøre kakeformen

Slik gjør du:
★ Smelt kokesjokolade sammen med smør og sukker i en kjele på svak (!!) varme.★ Skill eggene slik at du har en bolle med eggeplomme og en med eggehvite.

★ Stivpisk eggehviten helt stiv.


★ Rør eggeplommen inn i sjokoladeblandingen.

★ Vend den stive eggehviten forsiktig inn i sjokoladeblandingen ved å bruke en en slikkepott.

★ Smør en kakeform på ca 26 cm i diameter med smør og dryss sukker over.

★ Hell 3/4 av røren i kakeformen - spar på den andre 1/4 delen som blir glasur.★ Stek kaken på nederste rille i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

★ Ta ut kaken, som en høy og fin. I løpet av noen minutter vil midten i kaken "kollapse" og på den måten gjør den plass til resten av røren som da blir glasur. La kaken avkjøle seg.


★ Hell den resterende røren over kaken, og sett kaken kaldt - gjerne over natten.


★ Pynt gjerne kaken med jordbær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com