mandag 24. juni 2013

Kanaans løk- og vennesuppe

For andre gang på en måneds tid, er jeg på besøk hos noen gode venner i Trondheim. Denne gangen er  også mannen min med og vi er på vei til Nord-Norge i konfirmasjon (igjen). Da jeg var innom i mai, fikk jeg servert deilig løksuppe. Denne måtte jeg selvsagt få oppskriften på med tanke på å dele den med dere. 
"Kanaans løk- og vennesuppe" er jo et spesielt navn, og jeg spurte om bakgrunnen for den. De hadde fått oppskriften fra noen venner, og de mente at navnet hadde oppstått på en bibelgruppe en gang... Nå er det jo mye løk i suppa, men lite venner i den... Den passer imidlertid godt å servere til venner :-)

I originaloppskriften skal det være krydderost, men den tåler ikke jeg. De hadde derfor brukt yoghurt naturell, litt fløte og litt norvegia. Da jeg selv lagde den hjemme, brukte jeg pepperost. Her er altså det flere muligheter. Laktosefrie produkter - eller andre erstatninger for ost/melk er altså mulig å bruke. 
Kanaans løk- og vennesuppe
3 løk
2 purreløk
1 pk (4-500 g) stekt kjøttdeig
1 l kraft (jeg brukte vann+kyllingfond)
2 esker pepperost (originaloppskrift: krydderost)*
salt, pepper, paprikakrydder

* januar 2016: jeg bruker som regel mindre ost enn det som står, ofte bare ei eske. Noen ganger bytter jeg ut osten eller deler av osten med matfløte el.l.. 


Skrell løken, skyll purreløken god og del i skiver/biter. 
Kok opp kraft/buljong og tilsett løk, purreløk og stekt kjøttdeig. Kok til løken er myk (10 minutter?). 
Før servering tilsettes kremosten...
...og suppen smakes til med salt, pepper og litt paprikakrydder.
Server gjerne suppen med litt brød. Vi brukte hafler fra Hattings. De er melkefrie, men ellers inneholder de nesten "alt" (allergiinfo finner du her). Mannen min og jeg tåler jo slike brød, men om du ikke kan ha f. eks. gluten finnes det flere typer baguetter/ciabatta som kan brukes. Foccacia smaker veldig godt til suppe - og det samme gjør Odin flatbrød. Selvsagt kan du bruke vanlig brød/rundstykker - eller spise suppen "bar". Her er det bare å velge det du liker og tåler :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com